gooisemannen


Een paar weken geleden verveelde ik u met mijn bedenkingen over promotie van mijn oudemannentennisteam naar de hoofdklasse. U leest het hier. Sinds de ervaringen van afgelopen zaterdag kom ik hier graag en gretig op terug. Ons team is ondanks mijn twee verloren singels inmiddels niet meer in te halen door de nummer twee, dus vierden wij zaterdag ons virtuele kampioensschap. U en ik weten dat ik persoonlijk in die hoofdklasse niets te zoeken heb, maar promotie is onafwendbaar. Nu heb ik één enkele goede eigenschap, en dat is dat ik onbegrijpelijk goed tegen mijn verlies kan. Winnen is leuker natuurlijk, maar verliezen doet bij mij geen pijn. Wellicht is dat ook een van de de oorzaken van mijn gebrek aan vechtlust. Ik vind het prima. Ben je beter vandaag? Mooie bal, gefeliciteerd, en proost! Afgelopen zaterdag meldden wij ons volgens afspraak om 11.00 uur in Huizen voor de een na laatste competiedag met zes mannen. Prima park, aardige mensen, appeltaart met slagroom en een vriendelijke aanvoerder. Hij verontschuldigde zich direct met de mededeling dat hij helaas onvoldoende spelers tot zijn beschikking had. Hijzelf wilde slechts een dubbel spelen, want singelen én dubbelen was hem te zwaar. Door blessures en andere ongemakken waren nog twee teamgenoten helaas niet in staat hun partijtje te spelen. We konden dus twee van de vier enkelspelen op de baan zetten en slechts één van beide dubbels. De andere partijen kregen we kado. De mannen hadden praatjes zat, vooral over hun jaarlijkse trainingskamp in Turkije, maar vandaag hadden ze even geen zin. Ze hadden er niet aan gedacht om ons even te bellen, zodat de helft van ons had kunnen grasmaaien of op andere wijze thuis punten hadden kunnen scoren. De gooise mannen dachten dat we voor de gratis punten en wat bier graag een schaarse zaterdag wilden rondhangen op hun fraaie maar saaie tennispark tussen twee flatgebouwen. We hebben geen ruzie gemaakt, hebben de overgebleven partijen vriendelijk uitgespeeld en gingen met vijf van de zes punten terug naar de Veluwe. Dit willen wij liever niet meer meemaken. Liever verliezen we dan toch volgend jaar met nul-zes kansloos van een sportief en fit team in de hoofdklasse. Dit was een belachelijke, respectloze vertoning en een verloren zaterdag. De komst van Esther, de prachtige achttienjarige blonde dochter van de aanvoerder nóch de onafwendbare bitterballen konden daar iets aan veranderen. Gelukkig had ik ’s avonds een fantastisch feest in Twello wat de dag helemaal goedmaakte! Dat feest was klasse. Hoofdklasse! dicktipt: liever sportiever

8 thoughts on “gooisemannen

  1. Wat lullig.
    In ’t Gooi zelf beschouwen we Huizen als randgeval.
    Indeed met die saaie flats en zo.
    Geen echte Gooische mannen dus.

  2. @Dick, dat is weer het andere uiterste.
    Bij Moeke vechten we om mannen als Willibrord Frequin….
    Dan weet je het wel.
    .

  3. Beste Dick,

    Waar is de tijd gebleven dat de Hil van Diermens van deze wereld de bal als een raket omhoog speelden naar hun erg jonge tegenstander. Dit was voor het jonge broekie niet leuk maar nog altijd sportiever dan wat de Huizenaren deden. Of de tijd dat Cor de Gier zaliger op baan 1 zijn tegenstander wees op de balafdruk. Mijn conclusie “in de hoofdklasse zal jij niet misstaan” bovendien heb je een jonge god in de persoon van ene Oudemans in je team.

    • Zoals Cornelis de Gier van Schoonhoven placht te zeggen als hij huis aan huis aanbelde of er nog iets te neuken viel: Meestal krijg je een klap op je bek, maar je neukt ook wel eens! Was jij die erg jonge tegenstander? Klopt, Oudemans ter linker zijde, een zekerheid in zware tijden.

  4. Nee ik was niet die jonge god. Dit verhaal zit in mijn geheugen gegrift en gebruik ik regelmatig op mijn werk. Als je wilt winnen zijn veel zo niet alle middelen geoorloofd.

    Ben eigenlijk nooit een jonge god geweest en nu al weer bijna 15 jaar een grijze duif. Maar natuurlijk ben ik net als zovelen wel een beetje Willem Kloos (“ik ben een God in ’t diepst van mijn gedachten”) Volgens mij komt Johan meer in aanmerking voor de prijs van ‘jonge god’.

Comments are closed.