Ab Hulstijn en Ab Boll

cme16048-01-vormgeving-app-centrumermelo-1-141x250

Toegegeven, ik hang een beetje aan de goede oude tijd, die in veel opzichten inderdaad goed was. Niet dat we het nu slecht hebben in ons deel van Nederland (Ermelo dus), maar het leek allemaal wel overzichtelijker. Er ontging ons natuurlijk ook veel van wat er op andere plekken in de wereld gebeurde. Informatie is mooi, maar alles te weten maakt niet altijd gelukkig. Als je vijftig jaar geleden iets wilde weten over Ermelo, dan liep je naar de lunchroom van (oom) Ab Boll en in het uitzonderlijke geval dat hij het niet wist stuurde hij je door naar (oom) Ab Hulstijn, de bloemist.

U hoort mij niet zeggen dat Smultaria Dixy geen mooi uitzicht vormt, maar de bloemenkas van Oom Ab tegenover mij was nóg leuker. “Mij spreekt de blomme een tale” stond er op de muur. Beide vraagbakens zijn helaas al jaren dood en als ik de afgelopen tien jaar iets over iemand wilde weten liep ik naar De Volksmond. Tegenwoordig is ook Barbier Nero behoorlijk goed ingelicht.

Met de ingebruikname van de vooruitstrevende Centrum-App is dat allemaal achterhaald en overbodig. Met onze smartphone hebben we rechtstreeks contact met SmartBart die ons real-time uitlegt waar de beste koopjes te halen zijn en waar in de Stationsstraat iets leuks met marktkramen wordt georganiseerd. Voorlopig alleen voor winkeliers en ondernemers die reclamebelasting betalen, maar dit zal de ontduikers zeker motiveren om mee te gaan doen. Mijn verstandige vader die ook uit de tijd van Ab en Ab stamde zei: “Niet iedere verandering is een verbetering,” maar hij zou vast en zeker hebben meegedaan. dickblogt® heeft de App nog niet gedownload, maar dat zal er vast nog wel van komen. De tijd van beide Ab’s komt niet meer terug. dicktipt: download SmartBart app hier.

 

* foto’s: archief Dick Boll

abhulstijn

11c13380-ef3c-012d-43a6-0050569439b1