babylijkje

6a9d0d37cedd80af97ea58e481e371c8-1409110431

Vanmorgen las ik het nieuws over het gevonden babylijkje. Inderdaad een vreselijk drama voor iemand. Misschien wel voor meerdere mensen. Het zou mooi zijn als de betrokken moeder gevonden wordt en indien nodig geholpen kan worden. Wellicht ook gestraft als een rechter dat nodig vindt. Wat mij verbaast en waar ik een beetje boos om word is het bericht dat hier twintig (20!) rechercheurs op gezet worden. Is dat niet een beetje heel erg overdreven? Dit is overduidelijk een drama, misschien een familiedrama, maar is dit zo urgent dat twintig rechercheurs naar de moeder moeten gaan speuren? Vanzelfsprekend gaan de om volstrekt onduidelijke reden opgetrommelde buurtbewoners met een zwaar betrokken gezicht roepen dat het verschrikkelijk is en dat ze erg aangedaan zijn. Zet er een camera op en ze overwegen al een stille tocht voor het babylijkje. De woordvoerder van de Politie schettert op TV: “We trekken alles uit de kast bij dit soort zaken!” Ik ben gelukkig geen rechercheur; die pet past mij beslist niet, maar ik ben ook niet gebrand om van dit drama het naadje van de kous te weten. “Dit soort zaken” zijn meestal al dramatisch genoeg voor de betrokkenen. Ik zou zeggen dat één verstandige rechercheur met een hart en wat ervaring meer dan genoeg is voor een zaak als deze. De moeder is vast en zeker al genoeg gestraft. Zand erover was voor de baby, maar eigenlijk voor de hele zaak beter geweest. Twintig?! Laat mij gerust weten of u het (een beetje) met mij eens bent in deze. Zo niet natuurlijk ook. dicktipt: kalm aan graag.

image-4287240

 

 

15 thoughts on “babylijkje

 1. ….eens. Sowieso al bizar dat er bij mensen in haar omgeving niet direct een belletje gaat rinkelen. Zijn we dan zo met onszelf bezig dat iemand compleet onopgemerkt zwanger is, baart en weer kindloos is…

  • Soms verdwijnen vrouwen jaaaaren en zijn er dan ook verschrikkelijke dingen gebeurd. Wellicht dat er daarom zo driftig gespeurd wordt… Zou kunnen.

 2. Ik denk dat het een beetje anders in elkaar steekt. Als hier in de regio Noord-Holland Noord iets gebeurt hoor ik al snel dat er 20 rechercheurs op worden gezet. Dat zijn dan ook zo ongeveer alle rechercheurs, meer hebben ze er niet. Ze vertellen er niet bij dat dat maar voor de eerste paar dagen is en dat er later nog maar 1 persoon voor een halve dag per week mee verder gaat. Dat ze zoveel er in het begin op zetten is erg logisch, dan zijn er nog sporen te vinden en weten mensen nog wat er gebeurd is. Je kan ook maar beter buurtbewoners verhoren als ze nog niet alles aan elkaar verteld hebben. Kortom misschien wel een hele slimme werkwijze.

   • Toch nog even een kleine toevoeging. In Amsterdam is er iemand doodgeschoten en daar worden zelfs 150 rechercheurs op gezet. Geen idee waar ze al die mensen weghalen, volgens mij is er niet een meer in Friesland over omdat die alle 5 een weekje in Amsterdam moeten meehelpen. Ook bij deze afrekening mag je je afvragen of de politie daar zoveel tijd en geld in moet stoppen. Maar ook daar zal het team na een week flink worden afgebouwd en daar stuurt de politie nou nooit een persbericht over uit.

    Het bovenstaande verhaal is inmiddels in Opsporing Verzocht geweest en ik vermoed dat er weinig uit gaat komen. Iemand heeft het kind verstopt in een achterafparkje. Het kind was al overleden, mogelijk al 14 dagen. Daardoor was alleen vast te stellen dat het om een meisje ging, maar meer (zoals de etniciteit) ook niet.

    • Uiteindelijk ruimen ze elkaar op, maar de slechtsten blijven over helaas. Ik heb ook altijd wat moeite met die glamourstatus die rotzakken als Holleder krijgen. Zo’n dode vondeling is verschrikkelijk, maar in sommige delen van Afrika…. Merry Christmas! X

     • Ik deel je mening. Hoewel ik dergelijk nieuws om dezelfde redenen als die jij schrijft, oversla en hier dus weinig van weet.
      Mensen willen sensatie. En “als de buren een kind in de container dumpen, valt het met mijn mishandeling (dader of slachtoffer) wel mee.” Je optrekken aan waar het slechter is, is volgens mij wijdverbreid.
      En om jouw laatste zin even af te maken: In sommige delen van Afrika…. heb je zo weinig privacy dat de kans dat er in een baby verdwijnt erg klein is.

      Wat ik me ook vaak afvraag bij burenophef en stille tochten, hoe veel mensen die meelopen hebben zelf een schoon geweten? En hoeveel mensen die (vermoedens) hebben dat er iets speelt dat iets niet pluis is, iemand wel wat hulp kan gebruiken, durven daar iets van te zeggen? Erg weinig.
      http://lehti-paul.blogspot.nl/2014/12/schroom-riem-vis-zwijg.html

      Achteraf wijzen, huilen oordelen is zo makkelijk.
      (en je password is een crime 😉

     • Sorry voor de ontoegankelijkheid. ik ga dat aanpassen in 2015. Mijn “provider” is wat fobies voor spam enzo. Ik had jouw schroomblog gelezen inderdaad…

    • I.p.v. uit Friesland schijnt de recherche voor het oplossen van weer een aanslag in het Amsterdamse criminele milieu uit Utrecht afkomstig te zijn.
     De uitleg in Amsterdam is dat dit Nationaal verder geen capaciteitsproblemen geeft.
     Het moorden en vermoorden in eigen kring gebeurt steeds openlijker.
     De kans dat de rondvliegende kogels onschuldige, toevallige voorbijgangers treffen wordt steeds groter.
     De aanwezigheid van familieleden en vrienden van de slachtoffers speelt bij de daders ook totaal geen rol meer.

     Hoe dit op te lossen?
     Geen idee …..

     Bezorgde groet,

 3. De moeder in kwestie was wellicht in nood, anders had ze niet zo’n rare sprong gemaakt.
  Met de kennis achteraf zegt iedereen dat de moeder ongetwijfgeld hulp nodig heeft gehad. Maar hoe vaak zijn er niet minstens 20 instanties die zich met, bijvoorbeeld, een probleemgezin bemoeien maar toch niet kunnen voorkomen dat het eindigt in een drama. Achteraf inderdaad een hoop ach en wee. Achteraf.

Comments are closed.