bitter

Als je op facebook teveel vrienden krijgt, en dus dagelijks meer berichten krijgt dan je aankunt, kan je twee dingen doen. Je kunt wat vrienden een tijdje “verbergen”, zodat je hun berichten niet meer ziet, tenzij ze rechtstreeks aan jou gericht zijn. Beetje laffe manier, maar het werkt. Ontvrienden is definitiever. Dan verwijder je die persoon uit jouw vriendenbestand. Als je op twitter teveel berichten krijgt kan je dat oplossen door wat mensen te ontvolgen. Dat doe ik ook af en toe. Soms omdat ik de berichten niet leuk of interessant vind, soms omdat ik het te vaak oneens ben met de twitteraar. Een enkele keer stuur ik degene die ik ontvolg een berichtje als, “Niet omdat ik jouw tweets niet leuk vind, maar gewoon omdat het er teveel zijn. De eerste keer dat ik dit deed, kreeg ik als reactie: “Ik wist niet eens dat je er was!” Dat was duidelijk. Hij zat er niet mee. Prima reactie. Vorige week vond ik opnieuw dat ik teveel “miste”, doordat de dagelijkse rij tweets te lang werd. Ik ging keuzes maken en “ontvolgde er vier. Eén van de vier, iemand die ik persoonlijk ken, stuurde ik een “laatste” tweet met de tekst: “Ik ontvolg je op twitter, maar blijf op facebook volgen waar je de boodschappen haalt.” Wel een klein beetje plagerig, omdat de vrouw inderdaad nogal huishoudelijk twittert. Vaak heel leuk, maar veel berichten gaan over huis en tuin, haar hondjes en haar mooie dochters. Het was niet cynisch bedoeld, maar kwam kennelijk helemaal verkeerd over. Ze stuurde me een berichtje dat ik haar zwaar was tegengevallen en dat ze er niets aan kon doen dat ze niet zo’n interessant leven leidde. Ik probeerde het goed te maken dat ze toch ook erg veel mooie reizen maakte, maar ik ben bang dat het niet heeft geholpen. Vaak zie je, dat mensen af en toe aardig voor je willen zijn door berichten van jou te “liken”. Ik heb dat vandaag op facebook dus ook direct gedaan met een bericht van haar, maar ik vrees dat het niet meer goed komt. Mijn eerste conflict via sociale media. Triest geval. Verbitterd door mijn twitter. dicktipt: ontvolg voorzichtig

5 thoughts on “bitter

  1. Dat hoort er bij, risico van het vak. Niet over treuren. Af en toe is een grote schoonmaak nodig en daarbij vallen slachtoffers. Straks pak ik de stofzuiger en zuig spinnenwebben inclusief de spinnen weg. Helaas.

  2. Je kunt ook ontvrienden door jezelf geheel van facebook, hyves, linkedin te verwijderen. Dat heb ik twee jaar terug gedaan, en het is heerlijk.
    Het scheelt tijd, terwijl de opdrachtgevers me toch gewoon weten te vinden, zoals vroeger.
    Ik praat nu weer vaker ouderwets met mensen, via de telefoon, of in persoon.
    Heb net nog even lekker bijgepraat met een oude buurvrouw die ’s nachts om drie uur stiekem de vossen voert, en nu bedreigd wordt door een buurman die dat ontdekt heeft. Het echte leven is veel boeiender dan een dosis verwegge digitale nepvrienden met opgedirkte of gelogen cv’s.

  3. Blijft een wonderlijk verschijnsel die ‘sociale’ media. Hoe sociaal is het een lijstje ‘vrienden’ te hebben die je alleen virtueel in een administratie hebt staan? 😉

Comments are closed.