bloggen is duur

IMG_4936

Tot mij wendde zich Carrie. Carrie is juridisch medewerker van een advocatenkantoor dat zich specialiseert in Intellectueel Eigendomsrecht. Zij treedt op voor een fotograaf uit Utrecht waarvan ik blijkbaar een foto heb gebruikt bij een verhaaltje op dickblogt in 2011. Zonder toestemming en bronvermelding, merkt zij terecht op. De fotograaf is boos en excuses helpen niet. Op de bewijsfoto staat onderaan wél de naam van de fotograaf met een keurige © erbij. Op de foto die ik plaatste stond dat niet, anders had ik dat er zeker op laten staan of erbij vermeld. “Cliënt lijdt schade.” Beetje flauw van Carrie en de fotograaf, maar er zit niets anders op dan betalen. Vierhonderdenvijfenzeventig Eurootjes de mist in. Zoveel heeft mijn blog nooit opgebracht en zal dat ook niet opbrengen. Ik beloofde beterschap natuurlijk, maar misschien zitten er op dat kantoor wel twintig Carries nu mijn blog na te pluizen en vinden ze vást nog wel een paar gepikte plaatjes. Een paar jaar geleden tikte Jezzebel mij al eens op te vingers over ontbrekende bronvermelding, maar toen betrof het een foto van een vriendin. Ik kan natuurlijk een paar dagen in de historie van dickblogt duiken en alle risicovolle foto’s verwijderen of gewoon de stekker eruit trekken. dickblogt®under reconstruction. Jammer dat “Buma/Stemra” voor dit soort gevallen niet een abonnementje heeft waar je jaarlijks een paar honderd aan betaalt voor gebruik van andermans foto’s.            dicktipt: pas op voor Carrie!

 

 

One thought on “bloggen is duur

 1. Ha Dick,

  Je blog maakt mij aan het lachen.
  Het is voor mij het bewijs hoe treurig het in Nederland op dit moment is gesteld. Formeel gezien staat de fotograaf in zijn recht. Maar het had niet zo gemoeten vind ik.

  Waarom je bijna vijf jaar wacht met een claim is voor mij een raadsel. Eerst vroeg ik mij af “ligt de arme man in scheiding.” De vraag stellen is hem beantwoorden. “Nee want dan kan hij een dergelijk gespecialiseerd kantoor niet betalen.” Of zou het dan ordinaire hebzucht zijn? Ik mag hopen van niet. Volgens mij is het iemand met te veel vrije tijd want anders was hij nooit op jouw blog gestuit of nog erger iemand heeft hem getipt. Wellicht kan je per blogje een bijdrage aan de lezer vragen. Is in de VS heel normaal…

  Hartelijke groet en ga vooral zo door,

  geert

Comments are closed.