brand meester!

bbqbrand6

Stelt u zich voor: Ik zat vredig en geconcentreerd zeven mooie, gemarineerde kippenpoten te grillen op de vaste bbq op ons dakterras. Sonja maakte een uiterst lekker Thais soepje; ik had de rijst al gekookt en samen met de ophoutskoolgegrildekippepoten zou dat een voortreffelijk maal worden. (en dat werd het ook!) Afgelopen weekend werd ik door goede vrienden in Leiden nog “ingehuurd” als Grillmaster op hun feestje voor ca vijfentwintig personen. Geloof mij mensen: ik kan dat!

Terwijl ik de poten nogmaals omdraaide, het zal tegen zeven uur geweest zijn, hoorde ik iemand achter mij de trap naar ons terras opkomen. Een mannenstem zei: Verbrandt het vlees niet, mijnheer? Ik bleef onveranderd geconcentreerd op de zeven poten en probeerde de stem te plaatsten binnen de kring van personen die onaangekondigd de entree “achterom” weet te vinden. De stem kwam me niet bekend voor, maar ik antwoordde: “Maak je geen zorgen. Zin in een kippenpootje?” Ik draaide mij om en keek recht in de ogen van een brandweerman in volle uitrusting.

bbqbrand5

Dit had ik even niet verwacht…. “Wat kan ik voor U doen?” vroeg ik verbaasd. De brave brandweerman had een melding gekregen van ernstige rookontwikkeling in de Stationsstraat en was met twee brandweerwagens met bemanning uitgerukt. De rook bleek uit onze schoorsteen te komen! Echt waar! Hij zag de goudbruine kippenpoten en begreep onmiddellijk de vergissing, greep naar zijn walky-talky en sprak licht teleurgesteld de volgende tekst uit: “Oorzaak gevonden, vals alarm, inrukken!” Vanzelfsprekend bood ik de man een pootje aan, maar hij bedankte. Ik mocht nog wel een foto van hem maken, maar helemaal van harte ging dat niet. Even later zagen we beide brandweerwagens onverrichter zake vertrekken. De toegestroomde sensatiezoekers dropen teleurgesteld af. We hebben voor-, tijdens- en na het eten vreselijke pret gehad, maar weten ook dat de Brandweer in Ermelo paraat staat in noodgevallen. Dat geeft een enorm veilig gevoel. dicktipt: waar rook is, is kip!

bbqbrand4

 

bbqbrand3

 

2 thoughts on “brand meester!

  1. Hallo Dick.

    Bedankt voor het geweldige stukje???.

    Jurjen Bast. Brandweer Cluster Veluwe West Post Ermelo.

Comments are closed.