Brief aan de eerste Centrummanager

Geachte heer Bleijie, Beste Joost,

Zoals je weet was ik niet erg blij met je aanstelling, maar hoe zou ik jou kwalijk kunnen nemen dat je voor deze leuke uitdaging uitverkozen werd? Onmogelijk. Ruimhartig heb ik je waar mogelijk gesteund in jouw beginperiode, mede op verzoek van de toenmalige voorzitter. Een goed Veluws spreekwoord zegt: If you can’t beat them, join them, dus ik stond aan jouw kant. Tweemaal zocht je contact met me en tweemaal was ik (vanzelfsprekend op mijn bescheiden voorwaarden) graag bereid te helpen. Tweemaal blies je de zaak na twee vergaderingen af, zonder mij daarvan in kennis te stellen. Niet netjes en contactueel behoorlijk onhandig. Sowieso vond ik je al niet de juiste man op de juiste plaats en heb vanaf het begin de vraag gesteld of de baan wel te combineren zou zijn met…… lees Hier of Hier  verder!

zieke-hond dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl  en allesvanermelo.nl

 

 

3 thoughts on “Brief aan de eerste Centrummanager

 1. Geachte meneer Leene, beste Dick,

  Een van de eerste dingen die ik deed toen ik in alle luwte bezig was met mijn voorbereiding op mijn baan in Ermelo, was uw blog lezen. Ik was in Leiden al erg geïnteresseerd in de lokale bloggers en columnisten en las daar met veel plezier hun pennenvruchten. Zo ook dus in Ermelo en in het bijzonder die van u. Ik durf wel op te biechten dat ik tot op de dag van vandaag een snelkoppeling naar dickblogt op mijn Smartphone heb staan al moet ik wel bekennen dat ik die recent niet geopend heb. Een foto van een gescheurde onderbroek met een behaarde mannenkont weerhielden me ervan. Ondanks dat kon ik altijd wel genieten van uw kijk op Ermelo. Sterker nog, ik heb er regelmatig mijn voordeel mee kunnen doen. Dank daarvoor.

  Ik weet dat u geen groot voorstander was van mijn komst. U vond mij wellicht een rare Leidenaar die niets in Ermelo te zoeken had. Een ‘buitenlander’ zoals u dat noemt, met ook nog politieke ambities in de Sleutelstad. Uiteraard is dat uw goed recht. Het staat alleen haaks op wat ik in werkelijkheid in Ermelo heb mogen ervaren. Ermelo is een fantastisch dorp met gastvrije bewoners en evenzo gastvrije ondernemers. Helemaal niet zo angstig voor mensen van buitenaf zoals u. Met name ondernemers realiseren zich dat het ook de buitenstaanders zijn die in Ermelo winkelen en op de terrassen zitten. Mensen die belangrijk zijn voor de Ermelose economie. Als u komende dinsdagavond weer een blik uit uw raam werpt dan ziet u meteen wat ik bedoel. Het is misschien niet uw volk, maar voor de gezelligheid in het dorp en de omzet bij ondernemers maakt dat niets uit. Als u een bezoek aan de winkel beneden u zou brengen dan zal u horen dat ook zij juist erg blij zijn met die buitenstaanders. Ze zijn belangrijk voor het dorp, brengen reuring en geven geld uit. Die moet u niet behandelen als die spreekwoordelijk boer die niet eet wat die niet kent! U moet ze juist omarmen!

  U heeft inderdaad meermaals uw hulp aangeboden en dat heb ik, ondanks het feit dat de uitnodigingen regelmatig via de media werden gestuurd, erg op prijs gesteld. Het klopt ook dat ik uw hulp dat heb afgewezen. Een goede blogger blijft echter wel bij de feiten en noemt ook de reden waarom er is afgezien van een samenwerking. U bood uw hulp aan bij de organisatie van Rondje Ermelo (voorheen uw ErmeloLive). In tegenstelling tot alle deelnemende ondernemers wilde u het niet vrijwillig maar slechts tegen een vergoeding uw steentje bijdragen. Uiteraard is daar niets mee, net zoals er niets mis mee is dat wij dat vriendelijk hebben afgewezen. Alle ondernemers die evenementen of activiteiten organiseren, die meepraten over de toekomst van het dorp, die nadenken over het inrichten van de openbare ruimte of die workshops organiseren doen dat vrijwillig. Zelfs vaak in hun vrije tijd. Daarin zit die typische Ermelose betrokkenheid van de ondernemers. Betalen om betrokken te zijn zou gekkigheid zijn, toch? Uiteraard nodig ik u van harte om alsnog mee te denken of mee te doen. Maar dan net als ondernemers gedreven door een passie voor Ermelo, niet vanuit de portemonnee.

  Rest mij meneer Leene om u aan te geven dat ik oprecht teleurgesteld ben in u. Juist u, een man met een mening, een man wiens wieg stond in het kloppend hart van het dorp, een man die in ieder geval de suggestie wekt kennis van zaken te hebben, juist u meneer Leene zou zich moeten opwerpen om mij op te volgen. Ik weet dat u al eerder een poging gedaan heeft, maar dat mag u niet weerhouden om het nog eens te proberen. Pak die pen en schrijf nog zo’n vlammende brief. Maar dan niet aan mij maar aan het bestuur van het Centrummanagement. Zet daar vooral in hoe u Ermelo gezellig, aantrekkelijk en economisch vitaal zou willen houden. Kijk daarbij vooruit, biedt alternatieven, bedenk oplossingen en denk in kansen. Ik beloof u dat ik dan een goed woordje voor u zal doen. Op een voorwaarde: dat we die borrel al eerder drinken, bij voorkeur ergens op een zonnig terras.

  Meneer Leene, Dick, het ga ook u goed. Blijf van Ermelo en de prachtige omgeving genieten. Ik zal dat in herinnering ook blijven doen. Ik zal u beloven uw blog te blijven lezen en mocht u mij niet opvolgen, dan zal ik mijn opvolger aanraden dit ook te doen. Ik zal hem (m/v) wel een geheim verklappen als u dat niet erg vindt. Welke? Het geheim dat blaffende honden zelden bijten 😉

  Met Leidse èn Ermelose groeten,

  Joost

  • Op de valreep tóch nog communiceren. Mooi man! Neem dat mee naar Nieuwkoop. Veel succes en vriendelijke groet!

 2. Wat een afscheid!

  Ik kijk nu al uit naar het blog waarin beschreven wordt hoe jullie elkaar na lange tijd weer ontmoeten ……

  Regenachtige groet,

Comments are closed.