doodleuk doodlopend

Vanzelfsprekend kwamen de kleindochters uit Zutphen ook deze vakantie weer een paar dagen logeren. De eerste dag houd je ze nog wel bezig met een oude gitaar, een doos kleurpotloden en smoesjes als: “Morgen misschien…” Als ze dan de volgende ochtend vragen of ze tv mogen kijken, weet je dat er iets moet gebeuren.

Ik dook in Google en zocht op Maisdoolhof. Dat leek mij wel iets waar we ze een paar uurtjes mee zouden kunnen vermaken. Misschien mede ingegeven door de corn-on-the-cob die we een dag ervoor op de BBQ hadden gelegd. Kleinschalig, geen achtbaan of zweefmolen en redelijk in de buurt. De twintig Euro entree inclusief twee koffie vormden nauwelijks een belemmering en gelukkig geen rij wachtenden. De vriendelijke dame aan de balie bevestigde mijn bange vermoeden, dat kinderen onder 12 jaar niet zonder begeleiders (wij dus) de mais in mochten. Ik zuchtte nauwelijks hoorbaar en drie minuten later stonden wij aan het begin van het Maisdoolhof. Oók daar geen rij wachtenden. Geweldig!

De kleinste van de twee had het na vijftien minuten wel gehad met dat metershoge mais. Ze hield goed vol, maar had meer zin in de wipwap, de trampoline en de traptreintjes die ze gezien had. Haar oudere zusje liep ver vooruit en vond feilloos de doodlopende paden. Nou ja, om kort te gaan: we haalden gezamenlijk de uitgang van het doolhof en niemand raakte zoek. De meiden vonden snel een “nieuw vriendinnetje” en nóg een uurtje later zaten we mét een waterijsje weer in de auto. Een aanrader mensen! dicktipt: Maisdoolhof Voorthuizen.