droomland

herenHet is een sluimerende droom van dickblogt om ooit een podiumrijp repertoire te hebben met een groepje zingende mannen. Collega bas Adriaan nam initiatief en nodigde acht min-of-meer ervaren zangers uit voor een vrijblijvende repetitiezaterdag in Hattem. Het was even stoeien over de in te studeren stukken, maar uiteindelijk kwam het tot tien liederen (liedjes of versjes is écht een te simpele benaming). Vanzelfsprekend had ik mijn favoriete Guter Mond ingebracht en gelukkig hebben we ook die kunnen instuderen. Door tijdgebrek vielen er vier af. Een productieve dag dus! Voor de liefhebbers geef ik even de titels van de stukken die in mijn ogen (oren) zó vierstemmig het podium op kunnen:

Scarborough Fair / Guter Mond* (Eulin/Frommermann) / Beati mortui (Mendelsohn) / If ye love me* + Hymn23 (Tallis)

Stuk voor stuk prachtige, verantwoorde nummers waar niemand zich voor hoeft te schamen en waar bijna niemand voor op de vlucht gaat. Mijn persoonlijke favorieten hebben een *. Waar we ons eventueel wél voor zouden kunnen schamen is het laatste nummer t.w Droomland (Pounds/Fearis) in een arrangement voor tenoren en bassen. U kent het vast! Een schandalige tranentrekkende meezinger waarbij de meest kritische luisteraar inhaakt en ongewild meedeint. Ik citeer het meest aangrijpende gedeelte: Daar wordt geen strijd gestreden, daar waar mijn broeders nog zijn! en: daar waar geen leed kan bestaan! Daar is steeds vree, dus ga met mij mee! samen naar ’t heerlijke droomland. Voorlopig niet te boeken en nooit op CD, maar we hebben genoten! dicktipt: ga toch zingen!

 

3 thoughts on “droomland

  1. Muziek heelt, muziek geneest, muziek is goed voor hart en ziel. Dat bewijst jij met je zingende mannen maar weer.
    Heb jij weleens gedacht aan “Jerusalem” van Parry? Het onofficiële Engelse volkslied. Bezorgt mij nog steeds, hoorde het voor het eerst als jongen van zeven, rillingen over mijn rug. Op youtube staan mooie voorbeelden.

Comments are closed.