eikels

Irminform@il 9

Eikels!

Het kan haast niet anders dan dat de veranderingen van Irminfo u zijn opgevallen. Maar liefst drie ingezonden stukken én een prachtige eerste sfeercolumn van Esther. Geweldig! Een spetterend blad van een bruisende tennisclub. Jammer, maar wel begrijpelijk is dat negen van de tien verhalen verkapte oproepen voor vrijwilligers zijn. Begrijpelijk, omdat net als bij alle andere verenigingen het meeste werk door een klein trouw clubje wordt gedaan. Vrijwilligers zijn kanjers, en het ergste wat je kan doen is ze voorbijlopen alsof het vanzelfsprekend is dat ze hun vrije tijd in k-klusjes steken. Hulde, eeuwige roem, halve contributie én gratis drank wat mij betreft voor Kok Zaal en alle anderen! Alles werkt beter dan zeuren op ALV’s en in clubblaadjes. Die worden er niet gezelliger van wanneer je continue de lezende leden aan hun kop zeurt over vermeend gebrek aan inzet. Niet doen! Het is net als opvoeden en africhten! Beloon de braven voor hun inzet! Op Strokel werd er de afgelopen maanden weer driftig gediscussieerd over vrijwilligers achter de bar i.p.v betaalde krachten. Ik ben altijd een groot voorstander geweest van een pachtconstructie waarbij, als het even kan ook de kleedkamers, de banen en het park worden schoonhouden. Wat zou dat heerlijk zijn! Geen gedram meer over vrijwilligers, geen verplichte bardienst meer en iemand achter de bar die weet hoe je een fust verwisselt. Een verademing na 25 jaar bardienstroosters, sleutelkluisjes en vrijwilligersterreur. De contributie zou mogelijk wat tientjes hoger zijn geweest en de thee had inmiddels misschien wel €1,75 gekost, maar Irminfo had er heel anders uitgezien. “Binnenkort Beaujolais Primeur” en “Volgende maand verse mosselen”. Het bestuur zou oproepen om vooral ’s nachts na twee uur geen lawaai te maken rond het park en op zaterdagavond zou er af-en-toe een clandestien verjaardagsfeestje worden gevierd. Er werd gevochten om de vrijkomende bestuursfuncties en alle commissies hadden een wachtlijst. Nou ja, misschien werd alleen de functie van penningmeester wat lastiger, omdat een belangrijke bron van inkomsten was drooggevallen. Om de drie jaar zal aan het eind van het tennisseizoen de bar een paar weken dicht zijn, omdat de pachters er met de kas vandoor zijn en de leveranciers beslag hebben gelegd op de lege flessen, maar dat is dan ook het enige. Jan Andries vindt het heus geen groot probleem als we in zulke noodgevallen na het tennissen in trainingspak op een van zijn barkrukken klimmen. Desnoods gaan we naar de Hazenburg!

Ik zie het helemaal voor me: Kastelijn, volgooien! in plaats van al dat gestuntel aan de tap waarbij iedere eikel zich bemoeit met de beste tips voor de juiste schuimkraag. De taak van Barvoorzitter Marc bestaat alleen nog uit een enkel functioneringsgesprek per halfjaar en tussendoor af en toe eens met een witte vinger langs de plint ter controle. Dat houdt hij met gemak jarenlang vol! Helaas is het nog niet zover. Voorlopig blijven we gewoon doorzoeken naar enthousiaste vrijwilligers. Geeft u zich spontaan op voor de bardienst en hark ook eens een perkje. Schrijf eens een opruiend stuk in Irminfo. Onze bloeiende vereniging heeft u hard nodig! (Getverderrie nu doe ik het óók…) Ik las onlangs nog een aardig krantenartikel wat ik graag met u wil delen:

Tennisvereniging wil geen eikels meer op de baan!

Tennisvereniging SSVV in Roosendaal is het helemaal beu. De bladeren, eikels en andere troep die de bomen rond de tennisbaan achterlaten geven veel overlast.

dick@dickenson.nl

februari 2011