en wel direct na Kerst en Oudjaar!


Er moet nog veel gebeuren om van 2011 een goed jaar te maken. Ok, we zijn gezond en daar zijn we erg blij mee natuurlijk. Ik heb nauwelijks geld verdiend en daar zijn we minder tevreden over. Dit was zo’n jaar, net als 2010 trouwens, waarbij je voortdurend moet kijken naar mensen die het minder hebben om de situatie een beetje te relativeren. Ik ben wat moe van het oppeppen en het houdterdemoedmaarinverhaal. Mijn voornemen voor 2012 is te stoppen met die onzin en vanaf nu maar weer naar boven te gaan kijken. De targets maar weer eens wat opschroeven. De lat moet omhoog vrienden! Weet u dat ik werkelijk heb overwogen om een auto te gaan zoeken die wat voordeliger in het gebruik is. Een heilloze weg omlaag. Bezuinigen moet je liggen. Je moet het lekker vinden om effectief te kunnen (be)sparen en uitgeven gaat dan op den duur pijn doen. Een jaar of twintig geleden streed ik ook al met mijn accountant over mijn uitgavenpatroon en toen meende ik dat het een veilig gevoel was dat, in tijd van nood er in ieder geval voldoende was om op te kunnen bezuinigen. Dat hebben we de afgelopen twee jaar geweten en ik ben er ruimschoots klaar mee kan ik u zeggen. Het is afgelopen. Vanaf nu gaan we weer geluk afdwingen met hard aanpakken en doelmatige creativiteit. Vanzelfsprekend op een zo eerlijk mogelijke manier. Niet op de overigens ook uiterst creatieve wijze waarop de spelers van Dynamo Zagreb gisteren hun ziel verkochten aan Olympique Lyon en daarmee vast en zeker flink aan hun pensioen gewerkt hebben. Zeker de eerste helft van 2012 ga ik het volstrekt onkreukbaar aanpakken. Deze decembermaand, de blessuretijd van 2011 eigenlijk, is er weliswaar sprake van een prettige eindejaarsopleving, maar goed kan het niet meer worden. Een van mijn betere tweets dit jaar was: Kanker verziekt je taal, (en je leven), maar wilt u nu alstublieft eens stoppen mij te vertellen dat ik de tering naar de nering moet zetten! Onverstandig wellicht, maar op mijn lijf geschreven. Ik stop ermee. We gaan gewoon weer geld verdienen in 2012. En uitgeven als nooit tevoren! Deze Kerst doen we nog even rustig aan, maar volgend jaar gaan we weer met sterren eten! Recessie is uit, het leven is mooi!
dicktipt: Gaan als een raket!

2 thoughts on “en wel direct na Kerst en Oudjaar!

Comments are closed.