Ermelo Noord oftewel Harderwiek

14311360_529681023895722_4555753515838879137_o

Het voelt een beetje als verraad, wat ik aan u ga toevertrouwen. Dickblogt® is ooit opgevoed met een overload aan normen en waarden, waarvan ik er nu één met u wil delen. Iedere keer dat ik als jongen naar een kapper buiten Ermelo wilde, of het in mijn hoofd haalde een paar schoenen in Harderwijk te willen kopen zei mijn vader, behoorlijk welgemeend: “Koop(t) elders niet, wat Ermelo u biedt!” En ik kan hier in principe wel achter staan. Ook nú nog. Als mijn wettige echtgenote online een niet te negeren jurkje laat postbezorgen (ongepast is hier het juiste woord, want dat doet ze dus thuis!), laat ik een soortgelijk, licht afkeurend protest horen. Kansloos, dat begrijpt u.

Waarschijnlijk ben ik één van de laatste inwoners van Ermelo die een ongezonde rivaliteit koestert jegens Harderwijk. Ooit beklom mijn goede Vader de barricaden met een vergelijkbare leuze: “Ermelo blijft zelfstandigheid eisen”, toen onverlaten in Den Haag meenden ons te moeten samenvoegen met de vijand. Dat wierp destijds zijn vruchten af, maar op een enkel zwak moment vraag ik mij wel eens af of wij niet beter áf waren geweest indien zijn actiegroep minder succesvol was geweest destijds. Sorry Pa! Afslag Horst heet inmiddels Harderwijk Zuid en afgezien van een eenmalige overwinning op VVOG, hebben we de meeste onderlinge wedstrijdjes op álle gebied verloren. Eén evenement steekt dan nog met kop en schouders uit boven alle Preuverieen, Afslagen en Aaltjesdagen, dat is Groevenbeek Klassiek, mede dankzij de samenwerking met Putten.

Gelooft u mij, ik krijg de tekst haast niet uit mijn toetsenbord, maar ik kan er niet langer omheen. Harderwijk getuigt van goede smaak en creativiteit. De juiste mensen met de juiste ideeën grijpen en krijgen de kans. Ik had al eens gehoord van “Blije Bietjes“, maar ben vandaag eens even wezen kijken en proeven. Het is verhuisd van het kazerneterrein naar de Friese Gracht en het is werkelijk geweldig leuk, lekker, lief en lollig. Een minimum aan herrie, nauwelijks dranghekken, een sprookjesachtige aankleding en gezellig, gezellig en nóg eens gezellig. Afgezien van mijn jaarlijkse Matheus Passion in de Grote Kerk heb ik nooit, nee nóóit, reclame gemaakt voor een Harderwieks evenement. Met excuses naar alle Ermelose (horeca) ondernemers en organisatoren volgt hij dan nu. Morgen de laatste kans! dicktipt: Het Blije Bietjes festival, Harderwijk.

 

img_6021

 

foodfestival_blije_bietjes