foxtrot


Ze hadden mij gewaarschuwd. Vanaf nu word je vaker uitgenodigd voor een begrafenis dan voor een bruiloft. Niet dat ik nou zo gek ben op bruiloften; integendeel, maar ter afwisseling van al die crematies en begrafenissen begin ik er zo langzamerhand naar uit te zien. Twee weken geleden nog vriend P, en vandaag Nico (1943) weggebracht. De nabestaanden vast en zéker, maar ik ben er nu ook wel even klaar mee, hoop ik. Prachtig hoor, die muziek en indrukwekkend die toespraken. Allerliefst en vertederend, die kleinkinderen. Koffie met cake en oude bekenden maken het na afloop soms best gezellig, maar ik begin naarstig te verlangen naar zo’n ongecompliceerde bruiloft met bladen bier en psv (port, sherry, vermouth). De polonaise halverwege trotseer ik graag en als men er op staat sluit ik nog aan ook. Héérlijk die bruiloften op de Veluwe. Je drukte de ober bij het eerste rondje een rijksdaalder in de hand en de rest van de avond bleef hij rennen met bier op kosten van het bruidspaar of zijn leven er van afhing. Het waren verschrikkelijke avonden waarbij de goedbedoelde bitterballen en andere borrelhappen niet konden opwegen tegen de terreur van de artistieke bijdragen van de neven en nichten. Het was hartverscheurend plat, maar ik verlang werkelijk terug naar die tijd met bruiloften en de bijbehorende geboortegolf. Ik ben even helemaal uitgecondoleerd, dus doe mij een plezier en blijf voorlopig gezond. Eerst weer wat champagne en bruidstaart en ik laat u wel weten wanneer mijn meeleven weer voldoende is opgeladen. Alle liefs voor de weduwen, maar nu weer eens dansen met de bruid. dicktipt: dansen tot het je foxtrot uit komt!

16 thoughts on “foxtrot

 1. ‘Ze’ hebben helaas gelijk. Er valt op een gegeven moment meer te rouwen dan te vieren. Een vriend van me gaat uit principe nooit naar begrafenissen of crematies. Hij ontkent de dood, maar ja, de dood hoort bij het leven, daar kun je niet omheen. Maar als er eens iets te vieren valt, vier het dan. Dans de ballen uit je broek.

 2. Tja, zo is het leven.
  De dood is overal, want een uitvinding van de natuur.
  Het huwelijk, een mensenuitvinding, is niets anders dan een stijf feestje vanwege een contract.
  Ik heb liever een verjaardagsfeestje dat in dansen uitmondt, wat met de muzikale vriend(inn)en die ik heb gelukkig af en toe gebeurt.
  Die spelen trouwens ook heel mooi bij dooien.

 3. Als je een beetje eenkennig bent zoals is, word je niet vaak uitgenodigd voor begrafenissen. 😉 Heeft zo zijn voordelen.

  • het zal wel zuur&zoet zijn; t een komt met t ander…. Slechte ervaring met mensen? Geef ze een (nieuwe) kans.

 4. Gelukkig heb ik de afgelopen 12 jaar geen last van beide, maar dansen aan zee, dansen tot je er (bijna) bij neervalt, dat wil ik wel. 🙂

  ‘Bang’, kreeg een foutmelding omdat ik niet had aangevinkt dat ik human was. 😉

 5. Het was idd wat Bløfferig. 😉
  Ik besef dat je mss m’n reply op jouw reactie in m’n blog (nog) niet gelezen hebt, dus zet ik ‘m hier ook even neer:
  Klinkt goed, weet alleen niet of zo’n eetcafe veel lawaai geeft, maar een dubbel bovenhuis heb ik altijd gewild.
  Als je ernaar wilt vragen, heel graag! Mailen kan ook marjellemailt@gmail.com

 6. was gisteren in een zorgcentrum
  daar werd om twee uur ’s middags uitbundig gedanst
  op levendige muziek
  nog even
  dan mag ik ook……

Comments are closed.