Free Willy (vervolg)

Het is altijd hetzelfde liedje. Deze l.p is net zo grijs gedraaid als Dominique zelf. Ik voorspel dat er nog tenminste zes dames volgen die een gooi doen naar wat miljoenen of eeuwige roem. Mogelijk hebben ze allemaal recht van spreken, maar de timing is uiterst ongeloofwaardig. Mevrouw Diallo beseft nog maar nauwelijks dat ze met lege handen achter zal blijven of mevrouw Banon doet een gooi naar de jackpot. Deze laatste dame lijkt er wat hoogstaander motieven op na te houden, maar hetzelfde wantrouwen wat ik voor het kamermeisje koesterde voel ik bij de schrijfster. Als ze nog geen boek publiceerde over haar affaire, dan komt dat vast en zeker binnenkort uit. In het onderstaande blogje som ik wat hooggeplaatste voorgangers op van DSK. Zonder moeite kan ik er nog een stuk of zes verzinnen die soortgelijke, weinig eervolle escapades ook liever niet breed uitgemeten in de pers hadden gezien. Een prins hier een koning daar, een pvda wethouder zus en een cda spinndocter zo. Gisterenmiddag liep ik met Sonja een rondje golf en achter ons speelde een wat ongeduldige, kleine grijze heer, een rood gezicht en een respectabele buik. Omdat hij beter kon golfen dan lopen, u kent die wat benauwde, kleine pasjes wel, bediende hij zich van een golfcart. Sonja werd wat onrustig van dat opdringerige witte karretje en had al eens voorgesteld of we “Dominique” niet zouden laten passeren. Op de eerstvolgende par3 sloegen we af en namen vervolgens plaats op het bankje in de zon. De man parkeerde zijn electrische karretje en dribbelde met zijn kleine pasjes en zijn grote driver naar de afslag. Ik fluisterde: Je ziet die 30 centimeter er zo niet van af. Gelukkig sloeg de man een prachtige bal, bijna op de green, anders vrees ik dat Sonja hem zou hebben uitgelachen. Ze mocht hem al niet omdat hij in de verte wel iets had van DSK. Ik vrees dat dit bij veel meer vrouwen speelt. Je kunt nóg zo’n mooie bal slaan, bijna zo goed als Tiger Woods, maar eenmaal door de mand gevallen, word je nooit meer serieus genomen. Misschien is het onzin, maar mede dankzij deze heren voel ik mij wat onzeker soms. Ook mijn reputatie ging virtueel door het slijk. Gelukkig won ik gisteren eens en kon ik met overdreven ruime passen van de laatste green naar het terras lopen voor een cool biertje. dicktipt: grote stappen, sneller thuis.