Ga eens áf Lassie!

lassie-7-700x540

In 1962 begon de NCRV deze serie uit te zenden op de Nederlandse televisie en vanzelfsprekend zeurde ik om een hond. Dickie was tien jaar en de jongste, dus natuurlijk kreeg hij een hondje. Het hondje kon er niets aan doen dat hij in niets leek op Lassie. Ik kon fluiten wat ik wilde, hoog en laag springen, maar Herta vertikte het in alle toonaarden. Nog altijd ben ik de jongste, maar de jaren dat ik mijn zin kreeg zijn al lang voorbij. Gelukkig maar, zult u zeggen. In de serie kleine teleurstelling heb ik er weer een voor u. Gezien het voorgaande had ik beter moeten weten, maar toen ik onlangs gevraagd werd een “klusje” te doen op de Huishoudbeurs werd ik direct enthousiast. De omschrijving luidde “culinair entertainer” en wat wil je nog meer als je gek bent op aandacht en een niet aflatende toestroom van vrouwen. Zelf had ik zoiets niet verzonnen, maar de directeur van het bedrijf was overtuigd van mijn talent in deze en even later nodigde Amber mij uit voor de intake. Met mijn nieuwste jeans en een extra coole gel in mijn kuif meldde ik mij voor het gesprekje en twee doortastende jongedames legden mij uit wat de bedoeling was. Negen dagen van 09.00 tot 19.00 uur met sloof en headphone hongerige dames binnenlokken in de stand van Lassie, waarbij ik ook af en toe in een grote pan razendsnelle risotto mocht roeren. Wat wil je in hemelsnaam nog meer? De beloning was vorstelijk en ik had toch geen plannen voor de voorjaarsvakantie. Amber vertelde nog wel dat Mijnheer Honig lichte voorkeur had voor een Italiaans uitziende jongeman, liefst met bijpassend accent, maar die had zich helaas niet aangemeld en de tijd begon te dringen…

Vorige week belde Amber met de teleurstellende boodschap dat ze alsnog op het laatste moment een originele Giovanni hadden gevonden. Als ik het leuk vond kon ik wel vrijkaarten krijgen voor de Huishoudbeurs. Dat is erg aardig, gromde ik als Lassie, maar vertelde dat ik het niet zou kunnen aanzien dat er zo’n maffioso in míjn risotto staat te roeren en pootjes staat te geven. No hard feelings Lassie. dickblaft: Arborio rijst. (niks toverrijst!)

lassie-best-friends-are-forever-original-motion-picture-soundtrack-cd-cover-art

3 thoughts on “Ga eens áf Lassie!

  1. Hahaaaa Dick, ik lig in een deuk!!!
    Nou….mij had je de tent in gelokt hoor!!!! Al hou ik helemaal niet van kleffe italiaanse rijst 😉 …(ook niet van kleffe Italianen overigens…..Lassie loopt nu een klantje mis…..jammer…heel jammer 😉 )

Comments are closed.