geen stoffig sterretje

Ze heet Tika en heeft een roeping. Ze werkt in de Zorg. Ze zorgt voor mensen die door een beperking of ander groot ongemak weinig tot geen kans op intimiteit kennen. Een sociale sekswerker dus. Een verre vriend met een boterzachte G, informeerde onlangs of ik een oplossing voor zijn probleempje wist. Hij wilde nog zo graag eens, maar zag geen kans. Te oud, te alleen en niet mobiel meer. Ik durfde hem niet in contact te brengen met een  “normale” beroepsdame, als ik die al zou vinden. Stel je voor dat hij als triest hoogtepunt zijn laatste spaarcenten zou kwijtraken.

Een kennis wees mij op de internetsite van Tika Stardust. Wat een heldin is dat! Haar enige voorwaarde is dat het niet te ver van Den Haag moet zijn. Vijfentwintig k.m. was dus geen probleem. Ik schreef haar een email en het contact was direct prettig, constructief en oplossingsgericht. De afspraak is gemaakt en ik heb alle vertrouwen in de goede afloop en wellicht zelfs een paar vervolgafspraakjes. Om met juf Ank te spreken: “Wij vinden zoiets niet raar, wij vinden zoiets heel bijzonder.”

Of je nu in een ziekenhuis werkt, bij de warme bakker of cappuccino’s schenkt in een stationsrestauratie; met wat hartelijkheid gaat álles beter! Ik hoop het nooit nodig te hebben mensen, maar ben blij haar te kennen.

dicktipt: Breng eens een sterretje, onder de mensen, een blij gezicht te zien, doet je zo goed. Vervul zo nu en dan, hun liefste wensen, enz, enz.

klik op het plaatje voor de link naar haar boek