Gerritblogtniet

(gastblog)

Na een periode van bijna 25 jaar in het buitenland zijn wij, (mijn echtgenote en ik) teruggekeerd in Nederland om, voor zolang het duurt,  te genieten van onze familie en van de AOW. We hebben onze woning in Harderwijk verkocht en zijn uiteindelijk neergestreken in Heerde, waar we sinds juli van het afgelopen jaar, zeer tot ons genoegen, wonen op een prachtig plekje aan “het kanaal”. We vermaken ons met tuinieren, wandelen en het bezoeken van leuke restaurantjes. Jaren geleden hebben we het “zelf koken” al tot een minimum beperkt wat, op het eiland waar we woonden, heel gewoon was.

Toen wij afgelopen zondag onverwacht bezoek kregen van een nichtje met haar man en twee kinderen besloten wij dan ook om onze avondmaaltijd in een eetgelegenheid te gaan nuttigen. Omdat er bij de kinderen belangstelling bleek te zijn voor een “pizza”, streken wij neer bij het Italiaans restaurant “Milano” in Heerde, waar wij inmiddels al een beetje bekend zijn. Als toetje bestel ik meestal een ijsje en vraag dan altijd om “een ijsje met advocaat” met steevast en tot mijn spijt hetzelfde antwoord: “We hebben helaas geen advocaat !”.

Toen we zondag toe waren aan ons toetje kon ik niet laten wat plagerig toch weer “zes ijsjes met advocaat” te bestellen maar tot mijn stomme verbazing kregen wij vanuit de keuken triomfantelijk te horen dat  er wel degelijk advocaat was. Het spreekt vanzelf dat dat gevierd moest worden en we bestelden er een paar. Even later werden de nagerechten geserveerd en kwamen wij tot de ontdekking dat onze ijsjes waren opgesierd met kleine stukjes verse avocado, een combinatie die wij, zelfs tijdens onze jaren op Cyprus, nog nimmer waren tegengekomen. Alhoewel we onze avocado-ijsjes met smaak hebben verorberd, hebben we nu maar besloten de directie van “Restaurant Milano” bij ons eerstvolgend bezoek te gaan verrassen met een fles echte advocaat !  Dus, als u in de buurt bent ……..

Gerrit(blogtniet)Leene

One thought on “Gerritblogtniet

  1. Wat kunnen de broertjes op een kostelijke manier hun verhalen vertellen??

    Hang aan jullie lippen ?

Comments are closed.