glas in lood

Mijn jongste zoon is verhuisd naar ’t Gooi. Ik hoorde gisteren mijn schoonzoon, genoegzaam achteroverleunend op zijn terrasstoel zeggen: “Ik vind het wel een charmante villa..” en zo is het. Wij vonden de villa al behoorlijk instapklaar, maar zij dachten daar anders over. De parketvloer eruit, vier (4) prachtige badkamers erin, trappenhuis aangepakt, tunnel-openhaard; gewoon omdat het kan. Het wordt prachtig! Tijdens ons tweede bezoekje (fijn dat ze wat dichterbij wonen) was ook de schuifdeur tussen woonkamer en serre eruit gesloopt. “Staat op marktplaats”, zei DirkJan, “Of vinden jullie hem leuk?” Wij vonden hem leuk en twee weken later haalde ik hem op in een geleend, rood bestelbusje. Oerdegelijk loodzwaar hardhout met (ook) loodzwaar glas in lood. We zagen twee opties: gebruiken als schuifdeur of misschien ……

En zo hangt de deur nu op een prominente plek aan de muur. Reepje afgezaagd en het hout wat witter geschilderd. Het schilderij wat er hing, siert nu de wand boven mijn bed. Wat vinden jullie ervan? dicktipt: recycelen 2.0