heel eerlijk

heeleerlijk

Op bovenstaand zelfje kunt u zien dat Carola zojuist met schaar en tondeuse weer wat vorm in het nog aanwezige haar heeft teruggebracht. Carola doet dat goed. Vanzelfsprekend praten we ook weer even bij, want de vorige keer was alweer een week of zes/zeven geleden. We praatten over haarkleur, uitgroei, collegaas, vakantieplannen, jeugdwerk, dochters en hun vriendjes. Ook tijdens vorige knipbeurten viel haar stopwoordje mij op. Ik heb een zwak, een antenne voor stopwoordjes. We hebben toevallig een lieve vriendin die dezelfde zin opvallend vaak bezigt. Het is een stopzin eigenlijk. Tegen de vriendin kon ik het niet laten al eens te zeggen dat ze dezelfde zin wel heel erg vaak gebruikt. Ze werd niet boos op me en heel even hielp het. Vanzelfsprekend verdwijnt iets wat er in een jaar of tien insluipt niet in een avondje. Dat is ook nergens voor nodig, want volgens mij ben ik de enige (zeurpiet) die het hoort. Beide kapsters, en dat is écht toeval denk ik, gebruiken per tien minuten driemaal de zin: “Dat zeg ik heel eerlijk”, óf “Ik moet heel eerlijk zeggen….” alsof ze de rest van de tijd tegen je staan te liegen! In beide gevallen weet ik zeker dat dit niet het geval is. Waarom zou je dan bij bijna alles wat je zegt, benadrukken dat je het heel eerlijk zegt? Als zoiets mij eenmaal is opgevallen kan ik haast de neiging niet onderdrukken om te gaan tellen. Dát is pas irritant gedrag mensen! Ik heb wel eens een auto gekocht van iemand die hetzelfde zinnetje frequenteerde en bij autohandelaren weet je bijna zeker dat ze liegen. Echt waar mijnheer, hij gebruikt geen spatje olie, dat zeg ik heel eerlijk! Altijd binnen gestaan! Carola is geknipt voor haar vak en nog een aardige meid ook moet ik heel eerlijk zeggen. dicktipt: haarsmederij

4 thoughts on “heel eerlijk

  1. 1. Ga nooit in discussie met kapsters, ze zijn tenslotte met een schaar bezig en is het niet je haar waar iets teveel afgaat dan kan het je oor zijn.
    2. Toevallig is het niet, de hele dag moeten ze zeggen dat het haar e.d. er goed uit ziet….

  2. Ik kan je met zekerheid melden dat ik zeker weet dat het zinnetje; ik weet het zeker voorlopig uit mijn stopwoorden lijstje geschrapt gaat worden.
    🙂

Comments are closed.