het helaasbericht

401364_562142643817436_1707999785_s

De laatste weken kreeg ik van links en rechts het commentaar dat mijn blogs en blafts opvallend mild werden. Complimentjes aan wethouders en vergoelijkende woorden over de Verbinding die geen verbinding is maar de doodsteek voor het centrum. Teveel positivisme aan zowel het einde van 2013 en het begin van 2014. Mijn excuses hiervoor, ik zal u uitleggen wat de oorzaak was. U moet weten dat ik enige tijd geleden voor de eerste keer in ruim zestig jaar heb gesolliciteerd, en wel naar de functie van Centrummanager in Ermelo. Dat leek mij wel wat. Hier vind u de spontane sollicitatie en hier de even spontane afwijzing. Wel jammer natuurlijk, vooral voor de winkeliers, want eerlijk gezegd ben ik de enige die deze klus tot een goed einde had kunnen brengen. Ik kan me de overwegingen best voorstellen natuurlijk. Eenenzestig is behoorlijk vintage en er zijn best veel tenen te vinden waarop ik al eens gestaan heb in het verleden. Vanzelfsprekend ben ik wél nieuwsgierig wie de commissie in haar wijsheid gaat aanstellen en wens hem of haar welgemeend veel succes. Het goede nieuws is dat ik vanaf nu weer kan zeggen en schrijven wat ik vind van dingen. Misschien kan ik in die rol wel meer doen voor mijn oud-collega’s. Gewoon lekker kritisch van achter de blauwe glazen pui commentaar geven op wat er (niet) gebeurt. Solliciteren móet je een keer gedaan hebben in je leven, maar het bevalt slecht. dicktipt: op uw gezondheid!

zuur

8 thoughts on “het helaasbericht

  1. ‘Na afloop van de procedure zullen wij u nader informeren.’ Eh…over de nieuwe Centrummanager, over je afwijzing, over dat ze toch wel je kantoor willen gebruiken of over andere zaken? Jammer dat je het niet wordt, ik had het je zien doen.

  2. Solliciteren is slecht voor je ego helaas…..maar goed, jou ego is groot zat om een afwijzing te kunnen handelen toch?!? En zet je schrap er komen er vast nog meer… Geen van allen gegrond uiteraard! 😉

  3. Beste Dick… centrum management heeft iets van ondernemen. Daar zijn de magistraten nu eenmaal niet gek op. Stel je voor dat het werkelijk wat wordt voor minder geld dan begroot. Die afwijzing is dus terecht. ’t Is niet je leeftijd, maar je ervaring. Dat kunnen ze daar niet gebruiken.

  4. In deze onafhankelijke positie kun je lekker blijven schoppen en tieren zoveel als je wilt. Mensen die dat doen zijn er al te weinig: dus blijf vrij.

  5. Dick, dat is nou jammer voor het centrum en voor jou. Jij had in ieder geval voor “leven in de brouwerij” gezorgd.

Comments are closed.