het is me er eendje.

Kleinkind Sofia is een multitalentje. Zagen we haar vorige week schitteren als een eendje in haar eerste balletuitvoering; inmiddels heeft ze  afgezwommen voor zwemdiploma A. Niet in een zwanenmeertje, maar in een enorm chloorbad in Zutphen. Ze nam zoals u ziet niet de kortste weg, maar kikkerde zich moedig naar de overkant. Ik was er niet bij, maar vind het altijd een loodzware worsteling naar de overkant. De helft van de tijd onderwater en ze komen nauwelijks vooruit.  Ik kan u nu ook melden dat ze definitief gekozen heeft voor de viool als instrument, dus ook daar liggen we op schema. Het is nog maar even geleden dat ik op de vroege zaterdagmorgen met mijn jongens naar zo’n chloorbak moest. En, nog gekker: ik weet nog dat ik zelf het hele bosbad moest oversteken in die akelige rugslag. Ik zie die lange stok met zo’n ronde haak nog voor me. Ik nam ook de langste route. dicktipt: handen in je zij, intrekken, spreid, sluit en doorgaan tot je met je kop tegen een kant botst.