het schept een band

enkelband

Al eerder schreef ik over mijn correspondentie met een gedetineerde. Mensen mogen van mij een fout maken en dat is lang niet altijd een reden om ze te laten vallen als een baksteen. Vaak gebeurt dat wel en blijven er weinig vrienden over. In een dorp als Ermelo vang je zo’n “nieuwtje” snel op. In dit geval had ik de jongeman al een tijd niet gezien en even later hoorde ik van iemand dat hij een straf zat uit te zitten. Ik vind het een aardige vent, dus stuurde hem een kaartje. Niet vergoelijkend, fout is fout, maar dat was hem al door veel mensen uitgelegd en ik had daar niets aan toe te voegen. Op een proefverlof liep ik hem toevallig tegen het lijf en hij had mijn kaartjes gewaardeerd. Een halfjaar later kwam ik hem weer tegen; hij had zijn baan behouden en ik vind dat mooi. Hij was wat eerder vrij gekomen dan verwacht, maar had nog wel de beperking van de enkelband van Teeven. Voorlopig helaas alleen nog verkrijgbaar in het zwart. Op gezette tijden moest hij zich hier of daar melden en zijn werkgever werkte daar goed aan mee. Niemand zag het ding. Toen ik hem tegenkwam kon ik het niet laten om te vragen of het ding knelde, maar dat viel mee. “Alleen tussen mijn oren” zei hij. Ik mocht discreet een foto maken en inmiddels is hij ook van dat akelige ding af. Nagenoeg gelijk met Volkert, al zal dat toeval zijn. De reclassering blijft een zwakke schakel in de justitiële ketting (let u even op de lollige woordspeling) maar ze doen hun best. dicktipt: een simpel  kaartje schept enkel een band.

ANP-23137135-568x293

foto boven: dickblogt®  onder: ANP

ps: Hier zou je, als je niets anders te doen hebt, een platte discussie kunnen lezen op een Telegraafforum:  http://www.tgmobi.appspot.com/article/21946742/comments  maar misschien moet je het niet doen…

7 thoughts on “het schept een band

 1. Worden er nu ook nog medische gegevens, bloeddruk, cholesterol-gehalte, hartslag en dergelijke bijgehouden?
  Ik begrijp dat zulke polsbanden de medische toekomst zijn.

  Leuk vervolg op een simpel kaartje!

  Vriendelijke groet,

  • ik heb door jouw reactie wel een gat in de markt ontdekt. Niet verder vertellen, maar wat denk je van een enkelband voor mensen met een straat- of buurtverbod? Dat moet toch simpel zijn met GPS? (of ben ik weer te laat en bestaat het al?)

   • Technisch ben ik niet echt onderlegd, maar soms heb ik creatieve momenten.

    Misschien moeten wij samen eens met Meneer Teeven en Mevrouw Schippers gaan praten?
    Mogelijkheden en kostenbesparingen moeten hen kunnen overtuigen.

    Enthousiaste groet,

 2. Mooie actie van jou! Je bent deze man als mens blijven zien. Ik denk ook dat wanneer iemand ‘menselijk’ wordt behandeld, dit hem altijd ten goede komt. Dan is het verder aan die persoon, of hij/zij er iets mee doet (om deze vreselijke uitdrukking maar eens te gebruiken). Ook zijn werkgever heeft kennelijk het vertrouwen in hem behouden. Hij zal het wel redden, lijkt mij. (En verder: bedoel je Hans Teeuwen of Fred Teeven?)

Comments are closed.