Het wonder van Urk

141012_supportersverbod_urk_kln_w714_h714

De laatste keer dat ik naar een wedstrijd van Ajax ging was dat een thuiswedstrijd tegen Real Madrid, een paar jaar geleden. Kansloos natuurlijk, maar best gezellig. Vanavond (straks) ga ik naar een zogenaamd altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Urk. De onvervalste Urker Mart Bolle nodigde mij uit voor dit potje bekervoetbal met een warm visje. Zoiets wil je meemaken natuurlijk. Ik hoorde die Urkers al eens zingen en ben benieuwd of ze ook een balletje kunnen trappen door de week. Alle weilanden rond Urk zijn ingericht als parkeerplaats en een pendelbusje brengt ons naar het kleine maar sfeervolle stadion. Mart is de plaatselijke Tambour-maître als ook beëdigd makelaar taxateur en hij komt mij steevast in december een warmgerookte zalm brengen. Goed volk daar op Urk. Ik hoop dat ze winnen. Haha! dicktipt: 0 – 6

urk

One thought on “Het wonder van Urk

  1. Dick,
    Ik hoop dat het een leuke en unieke ervaring was daar op Urk ! Het amateurclubje met alleen maar Urkers die overdag gewoon moeten werken tot een uur of 6 en dan nog even tegen Ajax aan de bak moeten …0-4 is niet slecht natuurlijk.
    Het ‘wonder van Urk’ is een term die niet zomaar ontstaan is, zoals jij ongetwijfeld weet. De Urkers hebben een vissersvloot opgebouwd die tot de verbeelding spreekt. Tegen alle verwachtingen in, na de afsluiting van het IJsselmeer, hebben ze de grootste Noordzee vissersvloot en grootste visafslag van Europa opgebouwd (incl nu onder buitenlandse vlag varende Urker kotters) het zit in hun bloed, net zoals de plaatselijke voetbalmoraal, harde werkers en no nonsense : ‘Nor Vuren’ is het motto, vooruitdenken ….en overleven lukt ze aardig. Een Blog over het echte ‘wonder van Urk’ is vast wel aan jou besteed en zal de toemalige harderwijker-, volendammer-, spakenburger, elburger etc vissers , wel even achter hun oren doen krabbelen !

Comments are closed.