ijssalons

th_COMMERCIAL_80

Als je het pessimistisch bekijkt gaan er steeds meer winkels dicht in de iets te lange winkelstraat. Bekijk het echter door mijn roze zonnebril en je ziet de ene na de andere ijssalon verschijnen op de leeggevallen plekken. Op tenminste drie plekken kan ik kiezen uit vijfentwintig verschillende smaken Italiaans schepijs. Waar winkels noodgedwongen stoppen, poppen de restaurants als paddenstoelen uit de nu wat minder dure grond. Op de plek waar Joep zijn video’s aan de man bracht wordt binnenkort weer een nieuwe horecazaak geopend terwijl de helft van de bewoners nog nooit bij “de Italiaan” binnen is geweest. Aan formules geen gebrek, want een Thai en een Mexicaan ontbreken nog. Als ik het voor het zeggen had dan nodigde ik het avond-aan-avond volle Japas uit om te verhuizen naar de lege winkels t.o het Gemeentehuis* want daar zal het parkeren zeker geen overlast geven. Misschien kunnen we die prachtige bierwinkel van de Putterweg verhuizen naar de eerstvolgende bank die gaat sluiten en dan zitten we nog met die twee mooie panden van GGZ Centraal. dicktipt: een ijssalon!

camera21jan13 020

 

8 thoughts on “ijssalons

    • op een erg wilde dag neem ik zowel een bolleke pistache als caramelijs en vanzelfsprekend met slagroom.

  1. Je krijgt van mij het ijs met de slagroom voor niets, als je dat idee van de inderdaad prachtige bierwinkel toch maar eventjes wilt vergeten aub….;-)

    • een paar honderd meter speciaalbier is vast geen concurrentie Geoffrey! ,-)

  2. Japas introfilmpje is ronduit schitterend. Wat zeg ik. Fenomenaal. Jammer dat het zo snel voorbij was zonder apotheose.
    Italiaans ijs kun je in Asse, een onooglijk klein (in mentaliteit binnen het Gemeentehuis en aanverwante diensten) gehucht in de Brusselse rand/Vlaam-Brabant, ook al krijgen. De laatste keer dat ik een ijsje at bij Tutti Gelatti nam ik drie homemade (zelfgemaakt Italiaans (!) ijs, je moet er maar opkomen) Italiaanse ijsbollekes. Drie is te veel. Dat kan ik je alvast vertellen.
    Waar vroeger Di zijn winkel had is er nu inderdaad alweer een eetgelegenheid bijgekomen. Uit eten kunnen we ook hier zonder probleem.

Comments are closed.