‘k heb mijn twijfels over België

2953705914

Heeft u meegekregen dat het StJansdal ziekenhuis al zes maanden edelmoedig een dakloze, onverzekerde Belg huisvest? Hij had allang ontslagen moeten zijn, maar niemand wil hem hebben. Normaal gesproken houdt een ziekenhuis niemand een dag langer in bed dan strikt noodzakelijk is, maar met deze patiënt kunnen ze geen kant op. Het ziekenhuis stelt zich hier erg hartelijk en sociaal op, maar eigenlijk hebben ze geen keus. Best bijzonder in een tijd dat ook ziekenhuizen flink moeten bezuinigen.

Terug naar België lijkt voor de hand te liggen, maar vooralsnog steekt niemand daar z’n vinger op. Eígenlijk had dickblogt volgende week ook in een Belgisch ziekenhuis moeten liggen, t.w. in Brussel. Om daar opgenomen te worden moet je kerngezond zijn en dat ben ik, afgezien van een beetje te hoge bloeddruk. Ik had mij vrijwillig opgegeven om mee te werken aan een medicijnonderzoek en voor de zekerheid had ik tevoren een week geen alcoholische dranken genuttigd. Afgezien van de bijzonder aantrekkelijke financiële tegemoetkoming leek het mij wel goed om, met het oog op de toekomst van mij en anderen, mee te helpen aan ontwikkeling van een medicijn tegen alzheimer. Ook best edelmoedig toch? Of op zijn minst moedig! Mijn schrijvende klusjes gaan gewoon door en gegarandeerd kom je vijf kilo lichter thuis.

Mooi niet mensen! De strenge keuring verliep vlekkeloos, afgezien van die donderse bloeddruk. Urine/ok, bloed/ok, hartfilmpje/ok, bmi/ok, historie/ok, bloeddruk/140-87… te hoog. Had maximaal 139 mogen zijn, terwijl ik best blij was met deze uitslag. De Belgen dus niet. Afgewezen. Ik ben bang dat die zieke, dakloze Belg dus ook nog wel een tijdje in Harderwijk zal moeten blijven. Ik weet niet wat hij mankeert. Misschien Alzheimer. dicktipt: 120-80

 

 

 

 

One thought on “‘k heb mijn twijfels over België

  1. Sterkte met de bloeddruk! Overigens ziet dat bord eten er niet erg aantrekkelijk uit…. Je zou er hartkloppingen van krijgen…

Comments are closed.