ik ruik

Lavendel. Overal, en dat kan nog helemaal niet. Voor de Pasen kocht ik bij de tuinder drie grote, bloeiende lavendelplanten om het dakterras wat instant-paaskleur te geven. Onze Schotse vrienden kwamen eindelijk weer eens op bezoek en aangezien het daar nog sneeuwde vorige week leek het mij leuk om ze wat te plagen met ons voorjaar. Sinsdien ruik ik overal Lavendel, ook waar het niet is. Gisteren dronken wij in Dordrecht een overheerlijke PinotGris uit de Vogezen en ik verzeker u dat ik Lavendel proefde. De oude planten van vorig jaar zijn teruggesnoeid en vertonen al wat teken van leven, maar wat geur betreft is de rozemarijn ze nog de baas. Vanmorgen ging ik even mijn oude vader feliciteren, en waar ik normaal uitsluitend sigarettenrook ruik, rook ik lavendel.Tussen de middag heb ik een paar tijmplantjes verpoot en ik weet heel goed hoe tijm ruikt. Zoet en heftig. Maar wat ruik ik aan mijn thee? Inderdaad, lavendel. Ik ben van slag. Het te korte, vroege voorjaar heeft ook mij wat in de war gebracht. Hopelijk komt de rest van het voorjaar snel, want mijn neus wordt nerveus van die spookgeur. Zou Sonja soms dat oude, paarse zakje weer in mijn klerenkast hebben gelegd? Vorige week moest ik ook mijn overhemden al buitenhangen van haar. Zou dat het zijn? dicktipt: Lavendelijs!

10 thoughts on “ik ruik

  1. Als je het leuk vindt heb ik een lekker recept voor je van cantalupe-meloen dressing met lavendel (extract). Laat maar even weten of je het wilt hebben.
    Lees je blog trouwens altijd met veel plezier. Groet (ook aan Sonja), Joost.

    • Graag, dan gaan we dat maken. Extract=Hanos? Gewoon inkoken toch, denk ik? Danks.

    • (eerlijk gezegd ben ik slechts gestresst door het verscheiden van 3 van de 5 agapanthes) Ik had ze zo goed beschermd, dacht ik..

Comments are closed.