ik was er bij

bijenzo

Volgens Sonja verbruik ik bijna een pot honing in de week. Als je het mij vraagt klopt dat bij lange na niet en doe ik er minstens drie weken mee. Beetje bijdehand van haar dus, maar een ding is zeker: ik vind honing bijzonder smakelijk. Daar komt nog bij dat, bijgeloof of niet, honing uiterst gezond is en prima voor de stem. De vriendelijke dame die als bijverdienste bijenhoudster werd en in die functie gisterenavond bijdroeg aan de feestelijkheden rond het tienjarig bestaan van de Ermelose schaapskooi, nodigde mij uit kennis te maken met de bijenvolken. Het was werkelijk fantastisch om te zien en de tijd vloog voorbij. Als ik niet had hoeven zingen was ik graag langer gebleven. Het gezoem en gekrioel zal me nog lang bijblijven denk ik. Hieronder als bijlage een korte gefilmde impressie met excuses voor de storende bijgeluiden. Hier nóg een stukje. Voor € 4,- kreeg ik er nog een heerlijke pot honing bij. dicktipt: De Schaapskooi in Ermelo.

bijbij

5 thoughts on “ik was er bij

  1. Oh wat een leuk en herkenbaar blog.
    Ik eet ook wel een potje honing per week, sowieso elke morgen een lepel in twee koppen koffie. Het is wel gemeen om de bijen uit te melken, maar ja, een mens heeft recht op een paar zonden, en ik rij immers geen auto, rook niet, steel niet, pleeg geen aanslagen met bommen… Ik koop altijd honing van imkers langs de weg. Toevallig dan niet toen ik in het schone Ermelo was, maar er zijn er hier voldoende. Nooit koop ik mee die supermarktbulk, waarop steevast staat: “honing uit EU en niet-EU”…

  2. Ha Dick,
    Het lijkt mij bijna dapper om zo in de nabijheid van die bijenvolken te staan.
    Bravo voor de held. Heeft de bijzonder aardige bijenhoudster je ook verteld dat die bijster vervelende Intratuinwinkels weigeren hun biocidehoudende producten (gazonverbeteraars e.d.) uit de schappen te houden? Het gretige gebruik van die producten is de grootste factor die bijdraagt aan massale bijensterftes. Een ware bijenhoningsnoeper als jij en als sommige van jouw lezeressen zouden omwille van de bijen onmiddellijk tot boycot moeten overgaan van de gazonfetisjisten in Nederland…

Comments are closed.