in mijn hoedanigheid van ….

ervaringen-ambtenaar-van-de-burgerlijke-stand

De Gemeente Ermelo heeft een vacature voor een Buitengewoon Ambtenaar der Burgerlijke Stand. (BABS) Een trouwambtenaar dus. Werkelijk een prachtige, eervolle functie voor iemand die zichzelf graag hoort spreken. Als ik mij niet vergis hoort er ook zo’n mooie toga bij, al is het in mijn geval alweer lang geleden. In de functieomschrijving staat dat het de bedoeling is, dat de kandidaat zich goed kan inleven in het aanstaande bruids- homo of …… lees HIER verder!

 

column “dickblaft” voor www.nieuws.ermelo.nl

zieke-hond

One thought on “in mijn hoedanigheid van ….

 1. van Annette:
  Hai Dick,

  K was grieperig en dat doorkruiste verleden week mijn voornemen op de CDA bijeenkomst te zijn waar ik nadrukkelijk voor was uitgenodigd als onverkiesbaar kandidate op de kieslijst.

  Ik mailde Bertje met de bruine ogen (dhr Vermaas) terwijl er tussen ons een andere, zakelijke, correspondentie gaande was, dat ik helaas niet naar CDA Happy Meeting zou gaan maar in plaats daarvan een mooi briefje in elkaar zou componeren om trouwambtenaar te worden. Ik had een profiel van een vriendin voor ogen die dat ook was in Zutphen toen haar advocatenpraktijk wat teveel voor haar werd. Maar dat ik daarmee in de doelgroep gesjeesde politici zou terecht komen had ik niet vermoed tot Bert mij op jouw schrijfsels attendeerde.

  Vanochtend las ik het pas zelf en je hebt vast wel gelijk op bepaalde punten gelijk doordat je ervaringsdeskundige bent in huwelijkssluitingen.

  Nu ben ik extra benieuwd hoeveel sollicitanten er op reflecteerden en of dat allemaal van die door jou beschreven mensen zullen zijn. Niettemin lijkt het mij enig om als je van mensen houd zoals ik (en op ballet een heleboel huwbare meisjes heb leren kennen die ik graag zou toespreken tzt) zo’n vak uit te oefenen. Dus dit is een schuldbekentenis jegens jou – vertrouwelijk- dat ik mij, ondanks Berts waarschuwingen- niet heb gestoord aan jouw declassificatie van de trouwjufvacature. Krijg ik de baan niet, no harm, even better zelfs, dan blijf ik in Amsterdam tetteren tegen de cliënten met zieltjes onder hun arm die zich tot onze firma in rechtskundige aangelegenheden, wenden aldaar.

Comments are closed.