Indowar

Met grote belangstelling volgen wij, en velen met ons, de uitzendingen van Adriaan van Dis vanuit het land waar hij het meest nooit geweest is. Hij is zowiezo plezierig om aan te horen, en deze serie reisverslagen boeit mateloos. Hij belicht ook de minder vrolijke kantjes van het mooie land en de aflevering vanaf Bali was behoorlijk schokkend. Wij dachten de streek een beetje te kennen zoals u weet, maar blijken toch vooral oppervlakkige toeristen te zijn geweest. Van goede vrienden kreeg ik vorige week de DVD plus boekje van de voorstelling van Diederik van Vleuten over het Indonesie van zijn Oom Jan. De theatertour van deze voorstelling heet “Daar werd wat groots verricht” en liep tot maart j.l. en die hebben wij dus helaas gemist. De DVD van dit programma is een absolute aanrader. Niet alleen voor mensen met wat roots in het Verre Oosten, maar ook voor iedereen die denkt de geschiedenis een beetje te kennen. Een voorstelling vol humor en andere emoties, prachtige liedjes en, je steekt er werkelijk iets van op. Wij bekeken de DVD gisteren vanaf de bank met een prettig glas, en zijn nog steeds een beetje Indowar. Komplimenten alom wat mij betreft voor zowel Van Dis als Van Vleuten. dicktipt: kijken, en dan snel Bali boeken!

4 thoughts on “Indowar

 1. Klinkt interessant, dvd en snelwegtip.
  Mooie serie van Van Dis, met veel plezier naar gekeken.
  Dat is nog eens een journalist die oprecht geïnteresseerd in de ander is, ook als hij zijn eigen verhaal vertelt.
  .

 2. Klopt. Als je de dvd wilt zien stuur ik ‘m op. De snelwegtip is lastiger te regelen.

 3. Wat ik frappant vond aan een radioverhaal van Van Dis (ik kijk zelden tv) is dat zijn jeugdervaringen identiek zijn aan de mijne wat betreft oudere gezinsleden die in een Jappenkamp gezeten hadden, en je altijd overtroefden met hun leed.
  Niets was erg in je eigen leven, geen verdriet, geen pijn, nee: zij hadden het pas erg gehad. Dan hield je maar je mond over dat je je been gebroken had, of dat je moeder dood was.
  Zoals Van Dis het bijna exact verwoordde, zo had ik het niet eerder gehoord. Dat was erg fijn.

  • Alle afleveringen zijn terug te zien op uitzending gemist… (kan je lekkerrr doorspoelen!)

Comments are closed.