ja of nee

ImgurARDxK

Het is vaak maar net van welke kant je iets bekijkt. Ik geloof niet zo in zwart/wit. Ik heb al teveel standpunten verdedigd in mijn leven waar ik achteraf op terug moest komen. Met mijn haar is ook mijn oordeel wat grijzer geworden. Minder stellig. Het zal een oorzaak hebben dat ik veel liever ja zeg dan nee. Een veel gehoorde opmerking van extreem succesvolle mensen is, dat ze meer geld verdiend hebben door nee , dan door ja  te zeggen. Dat zal zo zijn, maar toch zeg ik graag ja als het even kan. Een vooroordeel over Chinezen is dat ze bijna altijd ja zeggen, omdat het anders onbeleefd zou zijn, maar vervolgens vrij gemakkelijk nee doen. Dat is wat lastig natuurlijk, maar ik kan er wel inkomen. Als laatstgeborene was ik vroeger gewend mijn zin te krijgen, maar inmiddels reken ik nee als antwoord ook goed. Als je liever geen nee hoort, moet je maar beter niets vragen. Misschien geeft meestal valse hoop en houdt alleen de deur op een kier. Laten we gewoon allemaal wat vaker Ja zeggen vanaf nu. Afgesproken? Mag ik u dan nu vragen €10,- over te maken op 657825255 tbv dickblogt. Het komt goed terecht en blijft gegarandeerd aan mijn strijkstok hangen. U zult vrijwel direct ervaren een stuk positiever in het leven te staan.                                    dicktipt: Zeg maar Ja tegen het leven…

 

dickblogtte

een jaar geleden: gevoelig  en twee jaar geleden: Erasmus’ lof

 

Wie het gifje alswel het beeldje gemaakt heeft is mij onbekend. Ik pikte het van Umgur.com

 

7 thoughts on “ja of nee

  1. In plaats van niets te vragen, omdat je geen Nee wilt horen, kun je je vraag ook anders stellen.

    Ik heb juist een boek aangeboden gekregen van iemand die zegt dat je nee zeggen kunt leren. Hoe is het mogelijk he. Jij hebt dat boek niet nodig gehad, alleen tijd, om het af te leren.

    Door niet te storten op je bankreknr.voel ik me ook heel positief, een beetje zoals die rijke mensen, die vaker nee zeggen, want hoe minder je aan anderen geeft, hoe meer je zelf hebt.

Comments are closed.