katertje

img_6242

Zoals u weet houd ik overdag vanuit mijn glazen huisje de Stationsstraat goed in de gaten. Er ontgaat mij weinig. ’s Nachts word ik zelf met enige regelmaat bespied door een witte katachtige. Hij of zij kijkt naar links, dan naar rechts, maar vooral naar mij.

Een kater kan het niet zijn, want ik onthoud momenteel geheel. Dat is een kromme manier van melden dat ik de alcohol geheel vrijwillig, een tijdje aan mij voorbij laat gaan. Een enkele keer stelt iemand je de vraag hoeveel glazen (eenheden!) alcoholhoudende drank je per week nuttigt. Mocht het u gebeuren: Neem niet op! Draai om en loop weg! Ik deed dat niet, ging schatten, sloeg een paar dagen over en kwam op twintig. Een oud chinees spreekwoord luidt: Een alcoholist is iemand die meer drinkt dan zijn huisarts. Die wedstrijd beslis ik zeker in mijn voordeel, dus leek het mij goed om eens te bewijzen dat ik ook een weekje zonder kan. Even resetten en de vaste gewoonten doorbreken. Bijkomend voordeel is dat mijn opgefokte bloeddruk wat lijkt te zakken.

In mijn kennissenkring zie ik trouwens meer mannen met grote glazen water. Er is er ook een op 100% bessensap en een derde legde zich onlangs een algeheel verbod op voor drie maanden. Wij oude mannen kunnen dingen! De enige kater die ik dus deze week opliep was woensdagmorgen na de uitslag van de presidentsverkiezingen. Vanavond wacht mij een serieuze uitdaging; We zijn uitgenodigd voor een etentje in het Koetshuis, Bennekom. Ik rijd. dicktipt: op uw gezondheid!

 

 

2 thoughts on “katertje

Comments are closed.