limerick

redicktioneel®

Lieve lezers,

Onbegrijpelijk hoe Bernard van zoveel onsamenhangende copij weer een leerzame, leesbare en toch leuke Continuo weet samen te stellen. Lof!!

Ten eerste ziet hij kans moeiteloos te bezuinigen op de toch vrij kostbare puzzelpagina door een Limerickmarathon in het leven te roepen. (kost niks!) Vervolgens zet hij alle door ons aangeleverde onzin dusdanig professioneel in elkaar, dat het voor de onbevooroordeelde lezer als uiterst samenhangend overkomt. Lof! (of had ik dat al gezegd?) Op zijn uitnodiging zijn er daadwerkelijk een aantal oorstrelende limericks binnengekomen. Laat u zich gerust inspireren. Probeer ook eens wat. Ik kwam helaas niet verder dan:

Een aardige alt uit de polder,

zong toonladders boven op zolder,

haar buurman werd gek,

en klom over ‘t hek,

“Nu houdt ze haar kop, of ik mol’der.”

Inderdaad niet erg hoogstaand. Zal geen hoge ogen gooien in de eindstrijd. Voor de zekerheid verzon ik er nog een:

Een koorbegeleider uit Steenwijk

dacht: Als ik hier zo om mij heen kijk,

komt er vast geen TV,

en óók geen CD,

met dit koor wordt ik zeker niet steenrijk.

Geloof mij: verderop in deze Continuo treft u betere voorbeelden aan. Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Hierbij nog een allerlaatste poging:

Een bataljon mannen uit Dronten,

versterkt ons op velerlei fronten.

De bassen verzuchten,

tenoren berusten,

Rachmaninov doet samenklonten.

Tsja, inderdaad ook niet erg virtuoos, vooral dat samenklonten niet. Geef toe; er rijmt ook niet overmatig veel op Dronten! Bewijs gerust het tegendeel Flevozangers! Laat ons ook eens lachen! Verras ons op wat polderproza van onder de zeespiegel. Een paar pagina’s verder vindt u een mooie Solo van Jacob Hettinga. Ik had niet anders verwacht. Hij gooit er ook moeiteloos nog een mooie limerick uit. Zoals ik al zei: A talented tenor from Scottland!