mysteryman

Een prachtig klein klusje voor de zaterdag. Op verzoek van de eigenaar van een mooi appartementencomplex bezocht ik vandaag vermomd als mijzelf het Openhuis dat werd georganiseerd door de verkopende makelaar. Ook in Hoogeveen gaat de verkoop van woningen niet meer vanzelf. De prijzen werden fors verlaagd en een modelwoning alsmede gratis erwtensoep moet de verkoop van de laatste twaalf woningen vlot trekken. Het is een klein uurtje rijden en met een mooie klassieke CD, een royaal zonnetje en een zuinige auto is dat beslist geen straf. Om niet direct door de mand te vallen had ik een goed verhaal verzonnen voor het geval een ijverige makelaar mij zou vragen vanwaar en waarom. Wel jammer dat niemand er naar vroeg, want het was beslist een geloofwaardige smoes.

De allervriendelijkste dames van de erwtensoep ontvingen de bezoekers hartelijk en vertelden in accentloos Hoogeveens op welke etages de modelwoningen te vinden waren en moedigden de belangstellenden aan naar binnen te gaan. Ik werd niet betaald om de soep te keuren, dus klom ik via het trappenhuis direct door naar de bovenste etage. In dit promotiefilmpje roemt Carrie, de dochter van de enige bekende Ermeloer, het uitzicht ter plaatse en dat wilde ik niet missen. Mij was gevraagd vooral kritisch te kijken, en daar ben ik behoorlijk goed in. Wat vindt u van het uitzicht?

Vanzelfsprekend waren de beide door HansJutstraWoninginrichters ingerichte modelwoningen netjes en schoon, maar een natte lap en een stofzuiger door de andere appartementen was een goed idee geweest. Vooral het fraaie penthouse op de hoogste etage lag bezaaid met sterfgevallen. En nu ik toch aan het zeuren ben: tussen al het publiek, want er was behoorlijk veel belangstelling, waren de makelaars helaas niet te onderscheiden van de gewone Hoogeveners. In de modelwoning zag ik later de handige naamkaartjes wel liggen in de vensterbank. Ze waren er dus wel!

Maar nu genoeg gezeurd! De appartementen zijn mooi, en het was dringen in de trappenhuizen en de lift. Er werden namen genoteerd van potentiële kopers en iedere vraag werd correct en geduldig beantwoord. Het was een prachtig klusje voor de zaterdagmorgen en mijn mysterystatus bleef tot het einde overeind. Om mijzelf niet te verraden vroeg ik om wat extra worst in de erwtensoep. Ik houd mij aanbevolen voor klusjes als deze! dicktipt: stofzuigen.

12 thoughts on “mysteryman

  1. Kunnen we deze mysteryman ook voor andere klussen inhuren?

    BTW, Hoogeveen: (bijna) net zo erg als Emmen.

  2. Hi Dick,

    Als ik een mysteryman nodig heb, dan ben jij de (mystery)man! You make sense!
    Wat maakt een makelaarskantoor unique? De makelaar zelf natuurlijk! Jammer genoeg lag zijn “gun” factor in de vensterbank! Gelukkig geen sterfgevallen in de soep! Dare to be different, Inspire!

    ellis(ense)

Comments are closed.