niets is wat het lijkt

illusie6

Zegt u het maar. Draaien we vooruit of achteruit? Lastig te zien. Ik heb een goede vriend die me nog al eens voorhoudt dat “Niets is wat het lijkt.” Al ben ik behoorlijk gesteld op zekerheden, denk ik toch dat hij gelijk heeft. Als u mij toestaat even te zweven dan vertaal ik de uitspraak ook graag naar het vermeende succes, geluk of zelfvertrouwen van anderen. Niets is wat het lijkt. Omdat ik veel kijkertjes trok door het blogje met de springende olifant, nu n├│g een keer een bewegend plaatje. Het is een illusie of trompe-l’oeil. Het draait een (reuzen)rad voor uw ogen. Door af en toe zo’n moeilijk woord te gebruiken lijk ik behoorlijk slim, maar u weet inmiddels: niets is…

Een andere mooie tegeltjeswijsheid die ik tegenkwam heeft een tekst die een beetje in dezelfde richting wijst. Goed om af en toe eens naar te kijken. dicktipt: Hang hem gerust boven uw bed!

BAcUda_CIAAZ8Uf

vorigjaarindickblogtEen jaar geleden: O wat bocht!

3 thoughts on “niets is wat het lijkt

Comments are closed.