nieuwe buren

wall2

Onze goede vrienden wonen in een behoorlijk chique buurt. Bosrijk ook, althans vóórdat de nieuwe achterburen een stuk of zeven hoge dennen lieten omzagen. Voor het eerst hadden ze het grote huis aan de achterkant vol in zicht en dat beviel slecht. Zoals het heurt kwamen de vriendelijke nieuwe buurtbewoners kennismaken, maar meldden tegelijkertijd de voorgenomen kaalslag. Onze vrienden deden vanaf dat moment geen oog meer dicht en toen het kwaad was geschied en het resultaat zichtbaar, overwogen ze te gaan verhuizen. Een goed gesprek en twee flessen wijn bracht ze weer met beide benen op de grond en een bezoek aan de plaatselijke boomkweker deed de rest. Vanmorgen vroeg mocht ik helpen om twaalf grote struiken uit de grond te spitten en naar hun tijdelijke plek te slepen. Vervolgens gingen er negen hardhouten palen in de grond waar het betonijzer tegenaan kwam. Daarna de rollen heideachtig vlechtwerk er tegen bevestigd en zie hier het resultaat. Morgen komt het hoveniersbedrijf de nieuwe bomen planten voor de schutting en daarna komen de struiken weer op hun plek terug. Het huis van de achterburen staat er dan nog steeds, maar je ziet er geen barst meer van. De vriendelijke nieuwe buurman heeft trouwens goed meegeholpen vandaag en toen de klus was geklaard kon hij nog nét onder de schutting door naar zijn huis kruipen. Inmiddels is de grond opgehoogd met drie kuub aarde dus lukt dat niet meer. Vanaf nu moet hij twee straten omlopen om op de borrel te komen. dicktipt: Als je niet van bomen houdt, kan je ook in de polder gaan wonen.

5 thoughts on “nieuwe buren

 1. Mijn tuin staat ook propvol bomen, een gegeven waarmee niet àlle buurtbewoners hier altijd even blij zijn maar zij krijgen prioriteit boven de klachten, zeker gezien ze volgens de letter van de wet aangeplant werden. Enkel over de fruitbomen en met name dan wanneer er te oogsten valt heb ik nog niemand horen klagen. Tja, de bots met de buil nemen is niet altijd vanzelfsprekend tegenwoordig.
  Geef mij toch maar bomen i.p.v een hardhouten schutting, het blijft een noodoplossing voor wat privacy, vind je ook niet?

 2. Elke nieuwe buur doet hier ook aan kaalslag.
  Betonnen tegels en een grote partytent komen altijd i.p.v. de romantische stadstuinen.

  Feesten en bbq-partys is het nieuwe tuincredo.

  Tja, veranderde tijden …..

  Viendelijke groet,

Comments are closed.