oranjebitter

lintworm

GertJan moest er een succesvolle politieke partij voor oprichten en Liek deed er ruim dertig jaar vrijwilligerswerk voor. Een enkele militair en meerdere vrijwilligers werden gisteren beloond voor hun jarenlange inzet met een lintje van de Koning. Volhouders zijn het! Ik houd ook best wel van die klusjes maar houd het helaas nooit lang genoeg vol voor een serieus versiersel. Mijn oude vader kreeg ooit de Zilveren Pauw omgehangen, maar op die ene medaille van een avondvierdaagse na had ik tot nu toe weinig om mee op te scheppen. Wat schetst mijn verbazing vanmorgen op de overvolle oranje kleedjesmarkt in mijn eigen Stationsstraat? Hij lag te glimmen tussen drie kristallen vaasjes en een FischerPrize garage. Ik bukte en raapte hem op. “Wat vraag je ervoor?” vroeg ik zo ongeinteresseerd mogelijk. Twee Euro, antwoordde het meisje met de oranje panty. Vanzelfsprekend deed ik net alsof ik schrok. “Veel te duur” loog ik, en legde hem terug. Ze keek beteuterd en zei: : “Eén Euro dan, mijnheer?” Natuurlijk gaf ik haar een Euro, maar liet het lintje liggen. “Maar mijnheer…” zei ze. Zo’n lintje moet je verdienen, legde ik haar uit, dan is het veel meer waard. ” “Oh”, zei ze en vanaf dat moment nam ze mij niet meer serieus….

Als ik me nu zou gaan aanmelden voor de Buurtbus haal ik het nét niet meer, rekende ik uit toen ik weer binnen aan de koffie zat. Snel vroeg ik Sonja om een Euro en ging de straat weer op.”Pech voor U” zei het meisje vrolijk. “Zojuist verkocht aan een andere oude mijnheer. “Geeft niet hoor, ” zei ik oranjebitter. dicktipt: de buurtbus!

ps: Dit verhaal is van A-Z gelogen, behalve dan dat GertJan en Liek een welverdiend lintje kregen gisteren. Gewoon jaloers dus….

naschrift: Lyncke stuurde mij een krantenknipsel. Zou ik dan tóch iets gemist hebben…?

10252094_4170340512058_3930966024124041135_n

3 thoughts on “oranjebitter

  1. Je kunt toch een mooi strikje kopen, met een bloempje erin en dat op je overhemd spelden, voor de spiegel en tegen jezelf een verhaaltje ophangen wat voor goeds je dit jaar, en al die andere jaren heb gedaan – jezelf te eten gegeven, boodschappen gedaan, naasten vriendelijk gegroet, bloggers niet beledigd)

Comments are closed.