over de grens

De eerste sneeuw is gevallen. Het eerste dodelijke slachtoffer bij het amateurvoetbal ook. Misschien was het niet eens de eerste, maar de jongelui waren het kennelijk niet helemaal eens met zijn beslissingen als grensrechter en de serie (straf)schoppen tegen zijn hoofd bleken dodelijk. Het B1 elftal van Nieuw Sloten is inmiddels opgeheven en de opgeschoten jongens van 15 en 16 jaar zijn “voor het leven” buitenspel gezet door de club. Stoere maatregel van het bestuur. Nu hoeven ze zich ook niet meer met de her-opvoeding te bemoeien. Over de grensrechter weten we alleen dat hij uit Almere kwam en daar zal wel weer een zinloze stille tocht worden gehouden. Vorige week viel er ook een dode bij voetbalvereniging AGOVV in Apeldoorn, maar daar betrof het de vrijwilliger die voor Sinterklaas speelde. Het was een dramatische intocht bij de club waar een paar dagen later ook nog een jeugdspeler onwel werd en overleed, maar dat bericht raakte een beetje ondergesneeuwd. Mijn club heeft dit weekend gewonnen van PSV en dat is prachtig. Morgen krijgen ze vlak vóór 5 december klop in Madrid. Wat maakt het allemaal uit?! Mij hoor je vanaf vandaag nooit meer klagen over de grensrechter.

4 thoughts on “over de grens

  1. Ik weet niet hoe dat in Nederland zit, maar voetbal is (zelfs op “amateurniveau”) niet zomaar een spelletje hier in België. Het zwartgeldcircuit is niet onaanzienlijk, en zelfs “minder goede” voetballers kunnen er als het ware een deftig inkomen mee verwerven vanaf de leeftijd van 18.
    Voetbal volgt bovendien gewoon de maatschappij tendensen. Het probleem ligt niet bij het voetbal, maar bij de “spirit” van heel wat mensen. Ik verwijs bvb naar de mens die bij een banale verkeersruzie de bosmaaier uit zijn laadbak haalde en die gewoon in het been draaide van diegene waar hij ruzie mee had. Weg been…

    • Als we dat met alle voetballers doen is dát probleem wel afdoende opgelost! (onze lontjes worden gevaarlijk kort!)

Comments are closed.