pijn is fijn, jeuk is leuk

De Belgische prof golfer Thomas Pieters heeft zich zojuist teruggetrokken van de KLM-Open. Maandag, in een rondje met Joost Luiten, werd hij gestoken door een bij, of een wesp, dat is onduidelijk. Allergische reactie belet hem om verder te spelen deze week. Zoals u wellicht weet heb ik sinds een aantal maanden ook een bijenvolkje op mijn groendak staan en ben sindsdien pas driemaal (!) gestoken. Hele kleine steekjes met behoorlijk indrukwekkende gevolgen.

IMG_6011

Ik kan me voorstellen dat golfen met een hand als de mijne vandaag niet prettig is. Rechtshandige golfers dragen links zo’n truttige, leren handschoen en ik denk dat de mijne vandaag beslist niet meer past. Geen drama, want maandagmorgen is er niets meer van te zien en kriebelt het hooguit nog een beetje. Vorige week was het een minimaal steekje in mijn rechter ringvinger, gisteren nóg kleiner in dezelfde vinger van de linker hand. Beide keren met een dikke, opgeblazen hand als gevolg. De trouwring kan even niet af; het horlogebandje moet een gaatje losser. De bedoeling is dat de reactie na pakweg vijftig steken minder wordt en als ik zo doorga haal ik dat nog wel voor de winter. Het ongemakje heeft één voordeel, ik heb een prima smoes om niet met Sonja te hoeven golfen dit weekend, net als Thomas. Ik win toch nooit van haar.  dicktipt: KLM Open