“Plop” kan écht niet meer!

De Stedemaeght heeft iets te vieren en dat doen we vanzelfsprekend met bubbels. Alhoewel, dat woord “bubbels” hier eigenlijk hoogst ongepast is, net als “plop”.  Met terugwerkende (volle) kracht spreken wij aan boord van de Stedemaeght uitsluitend nog over Champagne i.p.v bubbels en ontkurken heet vanaf nu “sabreren“. Nee hoor, het is de kapitein niet in zijn bol geschoten, maar hij is wel zeer vereerd, dat zijn Stedemaeght binnenkort zal toetreden tot de exclusieve Confrérie du Sabre d’Or. Om precies te zijn: Zij wordt een Caveau de Sabrage.

Op zaterdag 29 september a.s. kunt u getuige zijn van deze feestelijke gebeurtenis, waarbij tal  van prachtige Champagnes op spectaculaire wijze zullen worden ontkurkt, excuses: Gesabreerd!          U begrijpt dat dit niet helemaal gratis kan, al zou de kapitein alle gasten van de afgelopen jaren dolgraag laten meegenieten van dit schitterende, varende champagnefeest. Kijk voor de bijzonderheden op de agenda.  De afvaart is om 18.00 uur.  Er is een walking dinner, een singer/songwriter, een D.J. en natuurlijk een champagnebar. Liefhebbers krijgen een spoedcursus sabreren, mét certificaat.

In verband met het feestelijke karakter is er voor het eerst sprake van een bescheiden dresscode aan boord, maar dat zal u vást niet tegenhouden. De tóch altijd al onberispelijk geüniformeerde kapitein heeft voor deze gelegenheid zelfs een indrukwekkend zwaard aangegespt. Geen angst beste mensen, er is nooit iets anders mee onthoofd, dan champagneflessen. Santé! dicktipt: kijk ook even HIER!

Welkom aan boord!

MobyDick®