rare vent


Het is een uiterst vriendelijke meubelmaker. De vorige klussen die hij deed bij ons verliepen naar volle tevredenheid. Mooie lamellen voor de radiatoren en prachtige brede vensterbanken. Maurice is een prima vakman en heeft zijn werkplaatsje op nog geen honderd meter van ons huis. Een half jaar geleden belde ik hem voor een klusje en ik maakte de fout te zeggen dat er geen grote haast bij was. Hij kwam direct het mooie Mackintosh stoeltje ophalen en zou de zitting verstevigen. Ik schat het op een halfuurtje werk. Misschien moet daarna de lijm nog een dagje drogen, maar dan is het helemaal klaar lijkt me. Ik heb hem de eerste maand met rust gelaten, maar daarna heb ik hem regelmatig gebeld en gesmst. Eerst was hij het vergeten, het stoeltje stond ergens helemaal achteraan in zijn werkplaats. Weer een maand later vroeg ik wanneer ik het stoeltje kon ophalen, omdat ik het zelf wel ging doen. Hij zou beslist de volgende dag komen. Een maand later stuurde ik hem per email én sms een foto van het stoeltje met de o zo gevatte tekst: Zó zag hij er ongeveer uit. Het antwoord kwam snel en luidde opnieuw: Morgen of overmorgen kom ik langs… Het is inmiddels weer bijna vier weken geleden. Er zijn diverse mogelijkheden, t.w: Het stoeltje is gepikt, kwijt, verbrand, in drie of meer stukken gebroken of staat bij de ex van Maurice op de slaapkamer. Ik raak een beetje door mijn teksten heen voor hem en ik denk dat ik mijn auto eens een paar dagen strak tegen de deur van zijn werkplaats ga parkeren. Dat wil nog wel eens helpen in dit soort gevallen. Ik hoop niet dat hij dickblogt leest, want mócht hij het stoeltje alsnog gerepareerd terugbrengen, dan betaal ik hem ook misschien morgen. Of overmorgen misschien, ofzo.
dicktipt: geduld wordt gestraft.

Naschrift: Vandaag (3 mei 2012) werd de stoel, met excuses, prima gerepareerd bezorgd. Ik mocht niets betalen. Geduld wordt een enkele keer alsnog beloond. Maurice is een beetje raar soms, maar best wel tóf!

8 thoughts on “rare vent

 1. Lachen zeg,
  zoiets heb ik eens gehad met een Biedermeier-kinderstoeltje waar mijn betovergrootvader nog in gezeten had, dus niet echt niks.
  Dat heeft 9 jaar bij die leuke meubelmaker om de hoek gestaan.
  Steeds omdat een speciale handgemaakte koperen schroef nog uit Oost-Duitsland moest komen en dergelijke grappen.
  Na vier jaar heb ik hem eens een zelf-geconstrueerde schuldbekentenis in duplo laten tekenen, voor het geval ik plotseling dood zou neervallen, en mijn kinderen niet zouden weten dat dit leuke familie-erfstuk om de hoek stond.
  Enfin, na 9 jaar… 😉

 2. Dick,

  Beetje suggestieve titel, gun je iemand zijn carrière niet?
  Deze jongen doet hard zijn best in hetgeen waar hij goed in is.

  Jammer dat je een ander nodig hebt om je eigen karakter weer te geven en door het op een ander te projecteren.
  Maar daar ben je goed in; verhullen.

  Jeroen Lintjens

  • Ha Jeroen, Leuk dat je eens langskomt. Ik gun hem zijn carrière van harte en heb volgens mij heel veel geduld laten zien destijds. Precies zoveel geduld als de verhuurder van zijn pand nu ook met hem heeft! Een maand of zes inmiddels. Als gezegd: een aardige vent en een prima vakman, maar hij doet zelden wat hij belooft. Ik wens jou en hem het allerbeste!

Comments are closed.