rechts


Totnogtoe heb ik u nooit lastig gevallen met politieke uitspraken of voorkeuren. Wat mij betreft blijft dickblogt volstrekt nietszeggend en neutraal, ook op dit gebied. Ooit plaatste ik een blogje met een belachelijke foto van een verwilderde Wilders, maar ik ben daarmee gestopt. Niet dat mijn kleine lezerschare daar over viel of dat ik door mijn schoondochters gedemoniseerd werd, in tegendeel, maar u zoekt dat soort zaken niet op dickblogt. Ik weet dat en heb op dit gebied ook weinig te melden. Voor serieuze opinies gaat u naar aad verbaast of andere bloggers met een mening. Hij plaatst wekelijks één serieus overdachte verhandeling en speelt het klaar om daar vervolgens 247 reacties op te krijgen. Doorgaans beantwoordt hij alle reacties ook nog. Daarvoor moet u niet bij mij zijn. Waarom dan toch bovenstaande foto zult u zich afvragen. Toegegeven, ik was ooit een aantal jaren lid van de VVD. Erger nog, ik droeg drie jaren zware bestuurverantwoordelijkheid voor de plaatselijke liberale afdeling. Ik schudde Dijkstal de hand, dronk met Van Baalen een glas en alles bleef zoals… Inderdaad, mijn geduld is niet toereikend voor een politieke carriere, en ik besloot destijds een chronisch zwevende kiezer te blijven. (chronisch = blijvend) Deze week was ik voor het eerst sinds jaaaaren weer eens op een vergadering in de plaatselijke raadszaal. Spannend als het onderwerp je van dichtbij raakt, maar alle andere dagen nog slaapverwekkender dan een goed gesprek met je kapster. Waarom dan toch bovenstaande foto met drie heren, waarvan ik er maar twee ken? Het is een experiment. Een test. Ik vraag mijn lezertjes even na te denken waarom deze foto komende weken achtergrond op mijn beeldscherm zal zijn. Dickblogtbezoekers die het denken te weten verzoek ik hieronder te reageren met de tekst: “denkdakkutweet” ofzo. Ik zal u vervolgens uitnodigen uw antwoord met ons te delen en ga dit zolang mogelijk rekken in de hoop net zoveel reacties te krijgen als voornoemde aad. Ik ben echter al tevreden met tien reacties. De enquête “waarom Rutte?” gaat nú van start. Succes! dickblogt zelf is het énige jurylid en over de uitslag kunt u corresponderen. Een megamooie magnum rosé voor de lolligste reactie. dicktipt: er is een hint in het spel! (Mark mag buiten mededinging meedoen.)

14 thoughts on “rechts

 1. == waarom deze foto komende weken achtergrond op mijn beeldscherm zal zijn ==
  Denkdakkutweet….: de vraag stellen: “waarom Rutte? ” is al het antwoord geven.
  Die kan je ook behoorlijk aan het lijntje houden terwijl de wereld om hem heen ineenstort. Daarom zit hij nu in het Catshuis met de gordijnen dicht. 😉

 2. Reacties op Rechts
  1. “Meneer Rutte, kent U mijn vader nog, van VVD Ermelo ?”
  2. “Op u stemmen? Geen haar op mijn hoofd !”

 3. Foto gedecontextualiseerd! Rutte zegt hier tegen de verslaggever:

  “Als hardwerkende Nederlander in de context van de Catshuisbesprekingen moet je regelmatig je neus laten zien. Maar wel met de lippen op elkaar.”

 4. Ik ben uiterst tevreden over het aantal reacties. (Aad haal ik toch niet meer in immers.) Frits: ik zet de fles voor je klaar op Rehoboth. DJ: Wie was nou die man in het midden? Ben je nog binnen geweest?

 5. @ Frits… Gefeliciteerd! Op Rutte stemmen? Waarom niet? Van een kale kip kan ‘ie toch niet plukken…
  @ Dick Man in midden is de hond die ervoor zorgt dat Mark altijd aardig kan blijven… (durfde ook niet over jou te beginnen 😉

Comments are closed.