relatie op slot


Een van de leuke kanten van facebook is, dat je ongegeneerd kan meekijken naar de vakantiefoto’s van je “vrienden”. Bovenstaande foto is gemaakt door Mariska op haar recente tripje naar Parijs. Ik vond de foto leuk genoeg om zonder haar toestemming te kopiëren. Er blijkt een aantal plekken te bestaan waar stelletjes hun liefde bevestigen in de vorm van een hangslot aan, bijvoorbeeld, dit hek. Klik, kus, sleuteltje van de de brug af het water in en Lips zelf is er getuige van dat je op zijn minst van plan bent elkaar voorlopig niet los te laten. Boeiende gedachte en een decoratief monument uiteindelijk. Wat ik me afvraag is wie het eerste trendzettende slot zal hebben opgehangen en waardoor vond dit zoveel navolging? Is het een aansprekend en bekend stelletje geweest? Is erover geschreven? Ik ben zover ik weet zelf niet op deze plek geweest, en vraag me af of er veel winkeltjes met hangsloten in de buurt zijn. Straatverkopers misschien met een florerende handel in gebruikte exemplaren? Er zijn meerdere plekken waar dit ritueel in zwang is geraakt begrijp ik. Zou het alleen werken op bepaalde alom als romantisch bekendstaande bruggen en hekken of gebeurt het ook gewoon aan het het hek van de fietsenstalling? Zou er een link bestaan met de aloude kuisheidsgordel of wordt hiermee juist eerder de overwinning op bindingsangst bezegeld? Mocht u het weten, meldt het dan gerust. Als ik nog eens met Sonja in Parijs kom, gaan we ook een slotje ophangen. dicktipt: Zo’n lief klein cijferslotje van de Samsonite koffer.

nagekomen foto van Mariska: Venetië

nagekomen foto van Mariska: Venetië

16 thoughts on “relatie op slot

 1. Is een beetje anders als kuisheidsgordels of hangsloten maar net zo bijzonder… je kunt namelijk ook een bezoekje brengen aan Le Mur des Je t’ aime. Deze muur is initiatief van Frederic Baron een ras romanticus. De muur staat in de “Jardin Rictus op de place des abbesses” en bezit inmiddels een cultstatus. Heb je geen zin om er zo ver te gaan reizen heb ik een link voor waar je ook je eigen liefdesverklaring kwijt kan op de website van deze muur. http://www.lesjetaime.com

  x Kitty

  • Ik vond de foto mooi, op “jouw” youtube filmpje is een beetje kermis.

   • Ja, ik heb ook niet heel veel moeite gedaan om iets ‘goeds’ te vinden.
    Daar gaat het over, wordt het niet eens tijd, dat je je eigen dingetjes gaat zoeken?
    .

    • Je hebt vast gelijk, maarrrr Jzzbl, jij hebt toch ook lang niet alle schilderijen op jouw blog zelf gemaakt? Overigens kreeg ik ongeveer dezelfde kritiek van Verbaasde Aad een tijdje geleden, dus je hebt vast&zeker gelijk.

     • Misschien heb jij wel gelijk. Maar een foto van een vriend zonder toestemming, een privépersoon dus, vind ik toch iets anders dan kunst die op heel het internet te vinden is, met naam en toenaam en zover mogelijk, plaats ik een link.
      .

   • Jzzbl: Mariska heeft overigens via twitter gemeld dat ze het een aardig verhaaltje vond en dat er inderdaad meer van zulke plekjes zijn in Parijs. Voor mij was het nieuw….

 2. als ik een slotje zie moet ik nu steeds aan dickie denken, dat heeft ie toch maar mooi voor elkaar 🙂

  • Die nieuwe foto van Venetië is ook schitterend, bedankt weer. Nu mijn ketting tijdelijk wat korter is moet jij die verre foto’s maar nemen…. x

Comments are closed.