scherven

cyprus

Twee weken geleden, bij zijn vertrek naar Cyprus zei mijn broer dat hij zich wat zorgen maakte over zijn spaarcentjes aldaar. Al een jaar of dertig verblijft hij zo’n tien van de twaalf maanden op Aphrodites eiland en wij vierden daar al eens een feestje samen. Hopelijk was hij net op tijd terug om nog wat zaken te regelen daar, want de laatste dagen lees ik hier en daar wat over paniek. De Cyprioten staan in lange rijen hun saldo’s op te nemen voor zover mogelijk. Maandag is Bank-Holiday op het vakantie-eiland en het is nog maar de vraag of ze dinsdag weer open gaan. Als ik zéker wist dat we mijn broer ermee hielpen, was ik er vanzelfsprekend voor om direct een paar miljard Euro’s aan steun over te maken. Premier Rutte protesteert nog wat omdat Cyprus vooral voor rijke Russen een vriendelijk belastingparadijs is, maar minister Dijsselbloem gaat hem vast en zeker uitleggen dat al het geld met rente terugkomt komende jaren. Natuurlijk zou ik het best leuk vinden om een paar ton op de bank te hebben, maar het idee dat niemand je geld kan afpakken geeft ook wel weer een bepaalde rust. Op de foto ziet u mijn broer wat achteraf in een hoekje zitten, terwijl ik het vierentwintigdelig serviesgoed van Nestor aan het stukgooien ben. Scherven brengen inderdaad geluk, dat is ruimschoots gebleken. Misschien moeten we snel weer eens wat borden stuk gaan gooien! dicktipt: Yamas!

vorigjaarindickblogtEen jaar geleden: Mooie parels!

2 thoughts on “scherven

  1. Ik wens je broer veel succes. Zoals het er nu naar uitziet zal (als het internetbankieren weer is aangezet) een deel van zijn saldo al geblokkeerd zijn.
    Maar (als het even meezit, krijgt hij er wel weer wat waardepapieren in dezelfde bank voor terug.
    Hele verhaal krijgt nog wel een staartje!

    • Hij zal niet blij zijn. Grappig is dat onze gezamenlijk vriend Youp, die destijds ook wat borden stukgooide en inmiddels ook al jaren op Cyprus woont al twee dagen op RTL Z/4/7 in beeld is om zijn zorgen uit te spreken over de situatie! Heel toepasselijk daarbij is zijn indrukwekkende oranje bril!

Comments are closed.