schimmel

Zoals al eerder gemeld vinden mijn vrienden dat ik best iets meer tijd aan “cultuur” zou kunnen besteden. Zij menen dat er meer is dan koormuziek en bloggen alleen. Op gezette tijden probeert men ons te interesseren voor een voorstelling, museum of tentoonstelling. Afgelopen zondagmiddag mochten we instappen voor een bezoek aan het Rijksmuseum. Ik ga u nu heus niet opeens een verhandeling opdringen over het werk van die oude meesters, ook niet over het indrukwekkend mooie gebouw, maar ik ga u iets bekennen. Een jaar of vijfendertig geleden meende mijn aardige ex dat het tijd werd om het moderne Pastoe- en Ikea interieur te vervangen door oerdegelijk eiken. Ook de gordijnen werden donkerbruin en bij de massief eiken broodkast kregen wij een schilderij cadeau. Vanzelfsprekend met zware eiken lijst. Het werden donkere jaren… Gisteren herkende ik op grote afstand het tafereeltje met de schimmel. Zijn berijder zat nog steeds te kakken achter de dijk. Het hing eigenlijk niet eens zo ver van de Nachtwacht. Dankzij de vrienden weet ik nu tenminste tegen welke kopie ik jarenlang heb aangekeken. Toen ik mijn aardige ex uit nostalgische overweging dit fotootje doorstuurde gisteren hoopte ze even dat het prentje op haar zolder dan toch iets waard zou zijn misschien. Dat was grappig. dicktipt: Rijksmuseum Amsterdam.

paard

 

4 thoughts on “schimmel

 1. Zo’n Schimmel is de laatste tijd veel in het nieuws.
  Heb jij dat beestje op stal staan?

  Och nee, ik lees het al je hebt een reproductie hangen.
  De museumwinkel van het Rijks heeft deze weergave in het verleden als lokkertje in de verkoop gehad in de decembermaand.
  Het origineel schijnt ergens in het magazijn onder het stof te liggen?
  Of heb jij het liggen?

  Vrolijke groet,

  • Ik heb nog even snel een correctie aangebracht Rob. Het was inderdaad het Rijksmuseum….. (barbaar)

 2. Je staat echt nog aan het begin van je cultuurcarriëre want het lijkt er op dat je niet weet of je in het Stedelijk- of het Rijksmuseum bent geweest.

  • Klopt helemaal. Ik heb het dan ook snel aangepast! Grote stad hé, dat brengt die plattelandsjongens in de war….

Comments are closed.