Spanning

Het is weer wildwest op de Veluwe! De bezorgde bewoners van de trotse villawijken hebben geen minuut rust meer, want bijna dagelijks worden hun smaakvol gelandscapete voor- en achtertuinen geterroriseerd door grofwild. Een van mijn goede vrienden voelde zich bij nacht en ontij gedwongen een plaatselijke dubbelloops jager in te schakelen om verlost te worden van het hierboven afgebeelde biggetje. Naar verluid durfde de anders toch niet benauwde dochter des huizes het erf niet op. De kans bestond dat bij ongecontroleerd opjagen het arme dier in het fraaie zwembad zou belanden en dat was zojuist nog zorgvuldig schoongemaakt. Er zat niets anders op, het geweer ging aan de schouder en met één enkel goedgericht schot werd verdere schade aan de jonge aanplant voorkomen. Het is prettig toeven aan de bosrand, maar al die bomen en dat wild moesten er niet bijhoren eigenlijk. De goede vriend werd overigens een jaar geleden ontmaskerd als een van de leden van de Schweine Armee Fraction, die in het holst van de nacht een natuurgetrouwe kopie van een wildzwijn op ons groenedak installeerden, als reactie op “Kim”. Het is beslist een aardige kerel, maar hij is nu eenmaal niet zo gesteld op onverwachte aanloop. Naar verwachting zal het toch al indrukwekkende hekwerk binnenkort onder spanning worden gezet. dicktipt: een penthouse

Oudedoos: Een jaar geleden schreef ik: http://www.dickblogt.nl/goed-bericht/

9 thoughts on “Spanning

  1. Vrije wildbaan……………ammehoela, terug achter de hekken en de wildroosters met die beesten anders wordt het probleem totaal onbeheersbaar.
    Zwijnen zijn buitengewoon slim en natuurlijke vijanden hebben ze niet.

    • HA AAD, Mooi dat je weer meedoet! Opheffen van de 30/50KM zones zou ook helpen. Die keilers overleven iedere botsing!

  2. @DB: Ik zou hem wat smakelijker hebben opgediend denk ik. Ik mis vooral de appel.

    Het lijkt mij dat het SLF (Swine Liberation Front) weinig effectief is. Misschien moeten ze eens over de grens bij de Belgen gaan kijken. daar is de TBB (Tuinkabouter Bevrijdings Beweging) wel heel succesvol.

Comments are closed.