spuiten en slikken

Hanneke benaderde mij met de vraag of mijn mannenclub bereid was om vanmiddag wat hand-en-spandiensten uit te voeren in het kader van NLDoet. Instellingen en personen die daar behoefte aan hebben kunnen een beroep doen op vrijwilligers om te helpen met veelal voorjaarsklussen. Een aantal jaren geleden reden wij als club een middag rond met bejaarden en Hanneke dacht: Kom, ik vraag ze maar weer eens. Dat was even slikken, maar in een spontane, overmoedige bui zegde ik haar toe te helpen. Op de laatste bijeenkomst van de mannen kreeg ze tien minuten het woord om uit te leggen wat de bedoeling was. Ze is blond en welbespraakt, dus de mannen reageerden enthousiast.

Vanmiddag is het zo ver en sta ik met twee andere mannen die slecht NEE kunnen zeggen met groene kaplaarzen aan stoepen te spuiten ergens op ‘sHeerenloo. U leest het goed; van de negenentwintig mannen zijn er uiteindelijk nog drie over, áls ze komen tenminste…. Al is het prachtig spuitweer vandaag, als het erop aankomt, komt zoiets toch altijd slecht uit. De meeste mannen zijn druk, op reis of hebben ergens pijn. Nu ik op zoek ga naar mijn laarzen besef ik dat mijn eigen houten dakterras ook gevaarlijk groen en glad is. Geen gezeur; beloofd is beloofd. We komen er zó aan Hanneke! dicktipt: NLDoet.