Trending

Er zijn zaken in de wereld waarover ik gelukkig niet persé een mening hoef te hebben. Mocht ik er al een mening over hebben dan is dat nog geen reden om daarover iets op dickblogt te schrijven. Heel Nederland heeft er inmiddels iets over geroepen, dus wie zit er nu nog op commentaar van mij te wachten? Mauro zéker niet. Ik vond de aandacht overdreven, dus ik zwijg er over! Teveel meningen, teveel opwinding, teveel gemakkelijke protesten, teveel aandacht voor onkundige en ongewenste politici. Mauro mag blijven en ik vind het prima. Laten we hopen dat hij gezond en gelukkig blijft en geen spijt krijgt, want ook hier is een goudgerande toekomst niet verzekerd. Ik schrijf er niets over, of had ik dat al gezegd? Ik weet niet eens voor welke club hij speelt! Feijenoord?

Als je niet twittert, geen kranten leest en niet naar dwdd en p&w kijkt ontgaat je veel, en soms is dat prettig. Ik doe dat allemaal wel, nou ja, de Telegraaf dan, dus laat dat over kranten maar weg. Het is opvallend hoe gemakkelijk wij gemakkelijke meningen over gemakkelijke media uitstorten. Neem de filefuik, de Televisierring en nu de massahysterie over Mauro. Het zou mij niet verbazen als er partijen en huwelijken op gestrand zijn of nog gaan stranden. Ik weet niet zeker of de trending topic Guusje hier ook bij hoort. Dat ging, in tegenstelling tot bij Mauro, wél vooral over meeleven denk ik. Van Griekenland tot filefuik was Guusje het onderwerp wat op mij met afstand het meest indruk maakte. Uiterst verdrietig. Ik heb er één TT twittertje aan geweid en heb er zelfs een mening over. Guusje had van mij óók mogen blijven.

3 thoughts on “Trending

  1. Las deze afgelopen zondagochtend: beter dan en preek. Natuurlijk kun je een kind dat sterft niet vergelijken met een kind dat weg moet uit Nederland, maar het woord “blijven” is indringend; net als Guusjes verhaal achter de link. Dank je hiervoor.

Comments are closed.