van ruilen

ruilen

 

Door omstandigheden had ik een bed te koop. Marktplaats deed het niet snel genoeg naar mijn zin, want het bed stond wat in de weg. Via ruilen.nl kwam er een voorstel. Iemand wilde het bed wel ruilen voor een van de hierboven afgebeelde steentjes. Bescheiden als altijd zei ik: Alledrie dan maar. De steentjes zijn waarschijnlijk ook niet veel waard, maar ze liggen in ieder geval niet in de weg. Volgens de vriendelijke eigenaresse betreft het hier van links naar rechts een stukje geslepen Ammoliet, een diep blauwe Lapis Lazuli en een mooie heldere gefacetteerde Amethist. Van ruilen komt huilen zegt men, maar mooi blauw is niet lelijk. Mocht u een leuke bestemming weten dan hoor ik dat graag. Ruilen is het nieuwe kringlopen.

dicktipt:  Mythology: The Greek word “amethystos” may be translated as “not drunken”, from Greek a-, “not” + methustos, “intoxicated”. Amethyst was considered to be a strong antidote against drunkenness, which is why wine goblets were often carved from it.

 

2 thoughts on “van ruilen

  1. Ik gok dat de amethist de vorige eigenaar niet geholpen heeft…die slaapt nu liever zijn roes uit op het geruilde bed! ……zou het steentje bij jou wél werken??? 😛

  2. Toevallig drink ik niet en het bed is voor een opvangkind. Niet zo gauw oordelen aub Rachel !

Comments are closed.