volkstent

dit is de tent…

en dit is de bus…

De keren dat ik heb gekampeerd zijn op de vingers van één hand te tellen. Als jongetje ooit “met z’n allen” in Zandvoort en een jaar of tien later met een vriendje op de Puch naar Giethoorn. Mijn ex deed er niet aan, want die wist niet hoe de passpiegel en de kledingkast mee moesten. Voor de rest was ze redelijk sportief. Nog wat jaren later met alle (4) jongens in een Eurotent op Cosica en vervolgens nog eens met z’n tweeën in een te klein tentje achterin de oude, rode cabrio. Tijdens die laatste kampeervakantie stond half Corsica in brand waardoor de camping werd geevacueerd. Dat was dus ook de laatste keer, tenzij…. Met bovenstaande combinatie zou ik het nog wel een keer leuk vinden misschien. De versnellingspook van zo’n Volkswagen is altijd een feest om mee te schakelen en de tent ziet er ook niet al te ingewikkeld uit om op te zetten. Gewoon vlak naast elkaar zetten en je lacht iedere camper uit, denk ik. Behalve zo’n grote Hymer natuurlijk. Weet je wat? We blijven gewoon lekker thuis. dicktipt: Vergeet het pompje voor het luchtbed niet!

11 thoughts on “volkstent

 1. Mooie tent hoor, je moet ook niet zo ver weg gaan, in Nederland heb je zelden rare dingen. Alleen een keer hagelstenen zo groot als een ei, nou ja, de tent die ik toen had kon daar wel tegen, verder heb ik nog nooit iets raars meegemaakt, op buren na. Dacht ik iets op gevonden te hebben: natuurcamping…
  Snif, komen daar óók mensen!

  En dat pompje zal ik nooit vergeten! Zelfs geen reserve luchtbed, weet niet hoe vaak die dingen lek raken, duur of goedkoop, merknamen; ze willen allemaal lek, terwijl ik er alleen op slaap!

  • zelden rare dingen inderdaad, maar ook zelden meer dan 3 dagen zon achter elkaar….

 2. Ik had ooit een ex die vond camperen ´24 uur de klok rondlijden´ en het huidige manmens gaat heel vies kijken als ik het woord camperen eens laat vallen. Ik denk dat het voorlopig, zelfs met bovenstaande megatoffe tent, niet gaat gebeuren. Ik vind het jammer. Erg jammer.

  • ik vond de sanitaire faciliteiten vrij basic meestal, zeker ‘smorgens vroeg… En die dennenappels onder het grondzeil niet te vergeten!

 3. Sinds de keer in een pub-tent heb ik gezworen nooit meer onder zeildoek
  te verkeren. Dat is onder aandrang van een lid van de andere sekse niet
  altijd gelukt, we hebben een half jaar een vouwwagen gehad. Ik ben zo’n
  1.85 m en de lengte van het bed was 1.80 m. Ik slaap graag met warme
  voeten, dus dat ding was snel weer weg. Vakantiehuisje, hotel… dat is
  pas vakantie!

  • ik vrees, dat ik het met je eens ben. voor kamperen moet je ongezond verliefd zijn om het een hele week vol te houden….

 4. Wat een leuk ding! Mijn man en ik hebben een (al wat oudere Vito) camperbus. Ik vind het heerlijk om daarmee op stap te gaan. We hebben een tent die je eraan vast kan maken, die gebruiken we wanneer de kinderen ook meegaan. Ik vind niets knusser dan, na een dag door het bos te hebben gestuind, ’s avonds samen in de bus, in onze aan elkaar geritste slaapzakken te kruipen en in slaap te vallen.

  • Klopt Nanda! Die slaapzakken hebben wel wat leuks, net als het dichtritsen van de tent. Maar voor de rest…. (je hebt gelijk hoor!)

 5. Dat Giethoorn verhaal heb ik vaker gehoord.. Was dat met Bob??

  Blijven Bloggen, Dick!

  Gr Michael

Comments are closed.