wáár kan dat?!

178676

De afgelopen dagen logeerde schoondochter Mariken bij ons. Ze zei: “Ik hoor jullie vaak over herten kletsen en “zwienen zien”, maar ik heb nog nooit wild gezien in de vrije natuur”. (Ach, het is zo’n lief, blond stadsmeisje, weet u..) Dus beloofde ik haar deze dagen daar iets aan te zullen doen. Afgelopen woensdagavond om 21.30 uur stapten we in de Polo met een felle zaklamp op zak. De schat begreep het niet zo goed; ze had een plastic zakje met oud krentenbrood-met-spijs, een banaan en wat appels meegenomen voor de zwijnen. We sloegen bij de Zwarte Boer linksaf, richting de Stakenberg en speurden met de zaklamp het bos af…

Wáár kan dat, lieve lezers, vraag ik u. Dat je gewoon in de auto stapt ’s avonds en je stadse schoondochter op bestelling even wat reeën, een flink wildzwijn en een roedeltje herten laat zien? Op de terugweg hoefden we maar één keer de auto uit om een slagboompje op te tillen en om 23.00 uur zaten we weer thuis met een goed glas bij de open haard. Op de Veluwe kan dat, beste mensen, ook Mariken weet dat nu. Geweldig toch? dicktipt: Zachtjes rijden en een flinke lamp meenemen.

*foto:hansvandenbos

3 thoughts on “wáár kan dat?!

 1. Dat kan zeker op de Veluwe! Echter never nooit voeren beste Dick. Dat is wel het slechtste wat je kunt doen. Dat laat ze ‘wennen’ aan het voeren en vormen zo snel een gevaar voor ieder mens wat zich in hun buurt waagt. Zwijnen kunnen heel erg gevaarlijk zijn! Vergeet dat niet.
  En maar goed dat jullie niet betrapt zijn, want ná zonsondergang mag je niet meer in het bos komen…

  • Klopt Cony, niet voeren. Dinsdagavond ga ik met mijn mannenkluppie (29) met speciale toestemming door het bos van de Schaapskooi naar het Boshuis Drie lopen, en weer terug. Tussen 20.00 en 22.00 uur. Ook spannend, maar dan is er weinig kans om wild te zien denk ik…. Met de auto blijf ik meestal gewoon op de doorgaande wegen, met een enkel stiekem rondje achter de slagboom…

   • Zwijnen komen dan juist eten ’s avonds en ’s nachts, dus als je goed oplet is er massa’s te zien. Maar inderdaad als je met zo’n grote groep bent dat het wel zal tegenvallen.
    Overigens ben ik zelf ook wel eens stiekem in het bos geweest om het burlen te horen. Toen waren we nog verdwaald ook. Ik schrok me iedere keer een hoedje want die zwijnen kon je wel horen maar niet zien. Creepy…..!

Comments are closed.